DOLAR 32,3690 -0.35%
EURO 34,7032 -0.33%
ALTIN 2.380,78-1,72
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK: Uluslararası Öğrenciler ve Yükseköğretim Kurumları Hakkında Açıklama
  • Haberler11
  • Eğitim
  • YÖK: Uluslararası Öğrenciler ve Yükseköğretim Kurumları Hakkında Açıklama

YÖK: Uluslararası Öğrenciler ve Yükseköğretim Kurumları Hakkında Açıklama

ABONE OL
Nisan 18, 2024 13:06
YÖK: Uluslararası Öğrenciler ve Yükseköğretim Kurumları Hakkında Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK’ten Açıklama: Türkiye Uluslararası Öğrenciler İçin Küresel Bir Eğitim Merkezi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de son günlerde uluslararası öğrenciler ve yükseköğretim kurumlarını töhmet altında bırakan mesnetsiz ifadelerin yanlış olduğu vurgulandı.

Uluslararası Öğrenciler Türkiye’yi Tercih Ediyor

Açıklamada, Türkiye’nin eğitim kalitesi, güvenli hayat ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi olumlu nitelikleriyle dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer aldığı belirtildi. Ülkenin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiği vurgulandı.

Uluslararası Öğrencilerin Hakları ve Türkiye’deki Statüleri

Dünyada uluslararası öğrenci adaylarının, başvurdukları ülkelerin kanunlarına göre kayıt ve kabul işlemlerine tabi tutulduğu ifade edilen açıklamada, Türkiye’de de uluslararası öğrenci adaylarının yükseköğretim kurumlarının tabi olduğu esaslara ve mevzuata göre öğrencilik hakkı elde ettiği belirtildi.

Uluslararası Öğrencilerin Katkıları ve Önemi

Açıklamada, Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürdüğü ve ülkenin gönüllü elçileri olarak memleketlerine döndüğü vurgulandı. Üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için önemli bir cazibe merkezi haline gelmesini engelleyecek mesnetsiz söz, fiil ve paylaşımlardan kaçınılması gerektiği ifade edildi.

Öğrenci ve Bilim İnsanı Hareketliliğine Destek Verilmesi İfadelerden Kaçınılması Gerektiğinin Altı Çizildi

Açıklamada son olarak, Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin kayıt ve kabul işlemlerinin Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmadığı belirtilerek, üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliğine destek verilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.