DOLAR 32,2263 -0.12%
EURO 35,0271 0.11%
ALTIN 2.455,440,39
BITCOIN 20748794,40%
İstanbul
19°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Yenilenen Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı
  • Haberler11
  • Eğitim
  • Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Yenilenen Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Yenilenen Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı

ABONE OL
Nisan 28, 2024 13:15
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle Yenilenen Müfredat Taslağı Kamuoyu Görüşüne Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Müfredat Taslağını Görüşlere Açtı

Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan yeni müfredat taslağını https://gorusoneri.meb.gov.tr adresinden kamuoyunun görüşüne açtı. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süreyle görüş bildirilebilecek. Model, 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Yeni Müfredatın Oluşturulma Süreci

Yeni müfredat için uzun süren görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla 20 çalıştay düzenlendi. Müfredat hazırlıkları sürecinde 1000’den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi. Yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlendi.

Yenilikler ve Değişiklikler

Yeni müfredatta, beceri odaklı öğretim programı, bütüncül eğitim modeli, erdem-değer-eylem modeli gibi yenilikler yer alıyor. Öğrencilerin inanç, kimlik ya da sosyoekonomik durumları nedeniyle dezavantajlı olmadığı bir öğrenme süreci tasarlandı. Ayrıca, dil becerilerinin geliştirilmesi, edebiyat atölyelerinin kurulması, matematik ve fen bilimleri alan becerileri gibi alanlarda da köklü değişiklikler yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.