DOLAR 32,3165 -0.62%
EURO 34,6959 -0.5%
ALTIN 2.410,64-0,48
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Türk Yükseköğretim Sistemi Küresel Arenada Daha Saygın Olacak
  • Haberler11
  • Eğitim
  • YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Türk Yükseköğretim Sistemi Küresel Arenada Daha Saygın Olacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Türk Yükseköğretim Sistemi Küresel Arenada Daha Saygın Olacak

ABONE OL
Nisan 11, 2024 13:05
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: Türk Yükseköğretim Sistemi Küresel Arenada Daha Saygın Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretimde Kalite ve Rekabet Odaklı Çalışmalar

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk yükseköğretim sisteminin küresel ölçekte daha saygın bir konuma gelmesi için kalite odaklı rekabetçi, yenilikçi, istihdam ve katma değer üreten niteliklerini güçlendirdiklerini belirtti. Üniversitelerin dünya sıralamalarında üst seviyelere çıkması için destek sağladıklarını vurguladı.

Bilim Diplomasisine Önem Veriliyor

Özvar, YÖK olarak Türkiye’nin bölgesel ve küresel konularda bilim diplomasisine önem verdiklerini ve uluslararası alanda ilişkileri geliştirmeye yönelik adımlar attıklarını söyledi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliği yaparak eğitim alanında yeni bir dinamizm kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Uluslararası İlişkilerde Güç Birliği

Özvar, Türkiye’nin uluslararası alanda yükseköğretim alanında gelişen ilişkilere büyük önem verdiğini ve Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi gibi iş birliklerine önem verdiklerini açıkladı. Türkiye’nin farklı coğrafyalardan ülkelerle iş birlikleri ve protokoller imzaladığını belirterek, ülkemizin uluslararası öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yurt Dışından Gelen Öğrencilere Destek

YTB Başkanı Abdullah Eren de uluslararası öğrenci hareketliliğinin önemine vurgu yaparak, Türkiye Bursları kapsamında yurt dışından gelen öğrencilere destek verdiklerini belirtti. Öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere ilgisini artırmak amacıyla TR-YÖS sınavlarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Uluslararası Eğitimde Türkiye Maarif Vakfı’nın Rolü

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, vakfın uluslararası alanda Türkiye’nin eğitim ayağını temsil ettiğini ve dünya genelinde birçok okul ve öğrenciye hizmet verdiğini belirtti. İş birliklerinin uluslararası öğrenci hareketliliğini yönlendireceğini ifade ederek, eğitimin uluslararasılaşması sürecinde önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.