DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi
  • Haberler11
  • Eğitim
  • Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi

Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi

ABONE OL
Mart 18, 2024 13:06
Türkçe Dört Beceri Sınavı ALTE Standartlarına Uygun Şekilde Geliştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkçe Dört Beceri Sınavı Nedir?

Türkçe Dört Beceri Sınavı, MEB kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2016 yılında Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metni (CEFR) esas alınarak geliştirilmeye başlanmıştır. Bu sınav, Türkçe okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçmektedir.

Sınavın Yapısı

Sınav, Türkçe dil becerilerini belgelendirmek isteyenlerin dil yeterliliklerini ölçmek amacıyla uygulanmaktadır. Açık uçlu ve çoktan seçmeli sorular içeren sınav, yazma becerilerinin değerlendirilmesi ile başlar ve diğer dil becerilerinin değerlendirilmesiyle devam eder.

Sınavın Uygulanması

Sınav, uluslararası standartlarda tasarlanan dil laboratuvarlarında ve e-sınav salonlarında elektronik ortamda gerçekleştirilir. Adaylar, sınav sırasında bilgisayarları hem fare ve klavye hem de dokunmatik olarak kullanabilirler. Kalem ve kağıda ihtiyaç duyulmaz.

Sınavın ALTE Standartları

Türkçe Dört Beceri Sınavı, Avrupa Dil Testi Uygulayıcıları Birliği (ALTE) tarafından tescillenmiş olup 17 standarda sahiptir. ALTE’nin belirlediği bu standartlar, testlerin oluşturulması, yönetimi, puanlandırılması, analizleri ve sonuçların açıklanmasını kapsar.

Sınavın Katkıları

MEB yetkilileri, Türkçe Dört Beceri Sınavı’nın Türkçe’nin doğru ve güzel kullanımının geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtmektedir. Ayrıca sınav, ALTE standartlarına uygun olarak uluslararası alanda geçerliliği olan bir belge sunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.