DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ABONE OL
Mart 17, 2024 13:06
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açık Öğretim Liseleri ve Açık Öğretim Ortaokulu Sınav Sonuçları

Bu hafta sonu gerçekleştirilen AÖL sınavlarına katılan öğrenciler, heyecanla AÖL sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Sınav Sonuçları Nereden ve Ne Zaman Öğrenilecek?

AÖL sınav sonuçları 17 Nisan 2024 tarihinden itibaren adaylar, öğrenci/T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile aşağıdaki internet adreslerinden öğrenebilecekler:

Sınavın Değerlendirilmesi Nasıl Yapılacak?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.