DOLAR 32,3563 -0.02%
EURO 34,7918 -0.01%
ALTIN 2.393,94-0,10
BITCOIN 19257432,92%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Yeni Müfredat Detayları Nisan Ayında Açıklanacak
  • Haberler11
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Yeni Müfredat Detayları Nisan Ayında Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Yeni Müfredat Detayları Nisan Ayında Açıklanacak

ABONE OL
Mart 7, 2024 13:05
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Yeni Müfredat Detayları Nisan Ayında Açıklanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Talim Terbiye Kurulu Yeni Müfredat Çalışmalarında Sona Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni müfredat çalışmalarında sona gelindiğini ve nisan ayında yeni öğretim programlarına ilişkin detayların açıklanacağını belirtti. Yeni müfredatın kademeli uygulanacağını söyleyen Bakan Tekin, uygulamanın 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda başlayacağını açıkladı.

Matematik Dersi İçeriği Değişiyor

Bakan Tekin, Matematik dersinden bazı konuların çıkarıldığı yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ve müfredat hazırlığı için yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını belirtti. Bu kişilerin yüzde 40’ının akademisyen, geri kalanının ise öğretmen olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin, yeni müfredatın öğrencilerin düzeylerine uygun olmasının önemine vurgu yaparak, ilkesel olarak çocukların düzeylerine uygun müfredatın belirleneceğini ifade etti. Denetlemek ve onaylamakla görevli olan Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın, çocukların düzeylerine uygun müfredatı ortaya koyacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.