DOLAR 32,3731 0.03%
EURO 34,7962 -0.05%
ALTIN 2.397,010,03
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Açıklaması

ABONE OL
Mart 5, 2024 13:06
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Yusuf Tekin, Müfredat Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Saray’daki Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredat konusunda yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Müfredatın İncelenmesi Zaman Alacak

Bakan Tekin, “Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması sürüyor. Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. Bir dersin programı 800 sayfa. Müfredat, ortak, zorunlu, herkeste standart olan derslerden oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Yeni Müfredat Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Bakan Tekin, yeni müfredatın önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını belirtti. Hazırlıkların yüzde 80’inin tamamlandığını ve kademeli olarak uygulamaya geçileceğini ifade etti.

Öğrencilerin Düzeyine Uygun Müfredat

Bakan Tekin, müfredatın öğrencilerin düzeylerine uygun olması gerektiğini vurgulayarak, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını ve bu süreçte akademisyenlerin ve öğretmenlerin görüşlerinin dikkate alındığını belirtti.

Bakan Yusuf Tekin’in açıklamalarına göre, yeni müfredatın detaylarına dair bilgilerin önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.