DOLAR 32,3990 0.11%
EURO 34,7914 -0.02%
ALTIN 2.397,230,03
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sason’un Dağ Köyünde Tek Öğrenci ve Öğretmenin Eğitim Hikayesi
  • Haberler11
  • Eğitim
  • Sason’un Dağ Köyünde Tek Öğrenci ve Öğretmenin Eğitim Hikayesi

Sason’un Dağ Köyünde Tek Öğrenci ve Öğretmenin Eğitim Hikayesi

ABONE OL
Mart 4, 2024 13:05
Sason’un Dağ Köyünde Tek Öğrenci ve Öğretmenin Eğitim Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaşyayla Gidornik İlkokulu’nda Tek Sınıf, Tek Öğrenci

Sason ilçesine bağlı Kaşyayla köyünde yer alan Güneycik mezrasında, 2015 yılında açılan 1 derslikli Kaşyayla Gidornik İlkokulu’nda eğitim gören tek öğrenci, 3. sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt oldu. Kış şartlarının zorluğu ve yaşanan göçler nedeniyle öğrenci sayısının azalmasıyla okul, sadece İsmail’e ev sahipliği yapıyor.

Öğretmen Pınar Aktaş: “Öğrencimle Bir Aile Gibi Olduk”

Okulun lojmanında kalan ücretli öğretmen Pınar Aktaş, İsmail’in hem öğretmeni hem de tek arkadaşı. İki saatlik mesafe nedeniyle tek öğrencili sınıfta eğitim veren Aktaş, sabahları sobayı yakarak işe başlıyor ve teneffüs saatlerini bahçede çeşitli oyunlarla değerlendiriyor. Aktaş, İsmail’le badminton, satranç, futbol gibi oyunlar oynayarak dersleri eğlenceli hale getiriyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü: “Bir Öğrencimizi Dahi Kaybetmeyeceğiz”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, zorlu coğrafyada tek öğrenciye eğitim veren öğretmen Pınar Aktaş’ın fedakarlığını takdirle karşılıyor. Bozkurt, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri gereği tek öğrenciye bile eğitim hizmeti verdiklerini belirterek, “Geleceğin nesillerini yetiştirmede, bir öğrencimizi dahi kaybedecek durumumuz yok” diyor.

İsmail Bozkurt: “Öğretmenimi ve Okulumu Çok Seviyorum”

İleride polis olmayı hedefleyen İsmail Bozkurt, öğretmeni ve okulunu çok sevdiğini ifade ediyor. Tek öğrenci olmasına rağmen sıkılmadığını belirten İsmail, öğretmeniyle ders çalışmanın ve oyun oynamanın keyfini çıkarıyor. Okuldan sonra ise yanındaki yavru keçileriyle vakit geçiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.