DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore’de “Deepfake” Skandalı ve Yapay Zeka ile Mücadele
  • Haberler11
  • Dünya
  • Güney Kore’de “Deepfake” Skandalı ve Yapay Zeka ile Mücadele

Güney Kore’de “Deepfake” Skandalı ve Yapay Zeka ile Mücadele

ABONE OL
Eylül 2, 2024 12:11
Güney Kore’de “Deepfake” Skandalı ve Yapay Zeka ile Mücadele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore’de Yapay Zeka ile Üretilen Sahte Cinsel İçerikler

Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore’de yapay zeka kullanılarak üretilen “sahte cinsel içerikli görüntülerin” yayılması, polisin dikkatini çekti. Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, Telegram üzerinde bu tür görüntülerin yayılmasının önüne geçmek için soruşturma başlatıldığını belirtti. Ancak soruşturmanın zorluklarına da değinen Woo, Telegram’ın veri sağlama konusunda devlet kurumlarına yardımcı olmadığını vurguladı.

Deepfake Yöntemiyle Manipülasyon ve Mağduriyet

Güney Kore’de “deepfake” adı verilen yöntemle, özellikle kadın ve kız çocuklarının mağdur olduğu cinsel içerikli sahte görüntülerin yayıldığı tespit edildi. Sosyal medya kullanıcılarının tanıdıkları kişilerin fotoğraflarını kullanarak sahte görüntüler oluşturması sonucunda ülke genelinde tepkiler yükseldi. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mağdurların genellikle reşit olmayan kişiler olduğunu ve yayımcıların da gençlerden oluştuğunu belirtti.

Yapay Zeka ile Mücadelede Uluslararası İşbirliği

Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nin, deepfake videoları üreten ve internet üzerinden yayınlayan bir kişiyi suçlu bulmasıyla birlikte, Güney Kore hükümeti sıkı önlemler almaya kararlı. Polis, Telegram’ı soruşturmak için Fransız makamları ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapmayı planlıyor. Ülke genelinde 133 binden fazla üyesi bulunan sahte içerik gruplarında mağdur olanların arasında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, öğretmenler ve askeri personelin olduğu belirtiliyor.

Güney Kore, yapay zeka ile oluşturulan sahte içeriklerin yayılmasına karşı mücadelede ulusal ve uluslararası platformlarda daha sıkı önlemler almayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.