DOLAR 34,1142 0.03%
EURO 37,9551 -0.03%
ALTIN 2.802,740,01
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Komisyonu, Google ve Twitter Üzerinde Veri Koruma Soruşturması Başlattı
  • Haberler11
  • Dünya
  • AB Komisyonu, Google ve Twitter Üzerinde Veri Koruma Soruşturması Başlattı

AB Komisyonu, Google ve Twitter Üzerinde Veri Koruma Soruşturması Başlattı

ABONE OL
Eylül 12, 2024 12:12
AB Komisyonu, Google ve Twitter Üzerinde Veri Koruma Soruşturması Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Komisyonu, kişisel verilerin işlenmesi öncesinde gerekli değerlendirmelerin yapılp yapılmadığını incelemek üzere bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda, özellikle AB Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (GDPR) uygun şekilde Veri Koruma Etki Değerlendirmesi yapıp yapılmadığı araştırılıyor.

Google’ın Veri İşleme Süreçleri İnceleniyor

AB Komisyonu’nun odak noktası, Google’ın AB üye ülkelerindeki veri işleme süreçlerinde bireylerin haklarının korunup korunmadığı. Bu soruşturma, sınır ötesi veri işleme faaliyetlerini de kapsayarak birden fazla ülkede yaşayan bireyleri etkileyebilecek işlemleri de incelemektedir.

Twitter Üzerindeki Faaliyetler Değerlendiriliyor

Bunun yanı sıra, sosyal medya platformu Twitter’ın kullanıcı verilerini yapay zeka modeli Grok’u eğitmek için kullanma faaliyetine ilişkin bir durdurma talebi de bu sürecin bir parçası oldu. Twitter, bu talep doğrultusunda değerlendirilmekte ve veri koruma standartlarına uygunluğu incelenmektedir.

AB Komisyonu’nun başlattığı bu soruşturma, büyük teknoloji şirketlerinin veri koruma politikaları ve uygulamaları üzerindeki baskıyı artırarak kullanıcı verilerinin korunmasına yönelik önemli adımlar atmayı hedeflemektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.