DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail ve Hizbullah Arasındaki GPS Krizi: Lübnan’ın Şikayeti
  • Haberler11
  • Dünya
  • İsrail ve Hizbullah Arasındaki GPS Krizi: Lübnan’ın Şikayeti

İsrail ve Hizbullah Arasındaki GPS Krizi: Lübnan’ın Şikayeti

ABONE OL
Eylül 1, 2024 12:16
İsrail ve Hizbullah Arasındaki GPS Krizi: Lübnan’ın Şikayeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in GPS Sistemine Müdahalesiyle Oluşan Sorunlar

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların yoğunlaşması sonucunda, Hizbullah’ın gelişmiş füze ve SİHA kullanması, İsrail’i Lübnan’da GPS sistemini karıştırmaya yönlendirdi. Bu durum, Lübnan’ın hava ve kara ulaşımında ciddi aksamalara neden olurken, insanların günlük yaşamlarını ve sivil havacılık güvenliğini tehdit ediyor.

Lübnan’ın İsrail’i BM’ye Şikayeti

Lübnan, İsrail’in Lübnan’daki GPS sistemlerine müdahalesi üzerine 16 Temmuz’da İsrail’i Birleşmiş Milletler’e (BM) şikayet etti. Lübnan İletişim Bakanlığı, İsrail’in GPS sistemlerini etkileyen bu müdahalesinin uluslararası bir sorun olduğunu belirterek, BM ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne şikayette bulunduklarını açıkladı.

GPS Karışıklığının Nedenleri ve Etkileri

GPS dalgalarının bastırılması ve sıkıştırılması sonucunda ortaya çıkan karışıklık, Lübnan’ın günlük hayatını olumsuz etkiliyor. Lübnanlı uzmanlar, İsrail’in yapay zekayla çalışan gelişmiş sistemler aracılığıyla GPS sinyallerini karıştırdığını belirtiyor. Bu durum, ülkenin ulaşım, hava ve deniz taşımacılığı ile sivil kullanımını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Lübnan’ın Çözüm Arayışı

Lübnan’ın İsrail’in GPS müdahalesiyle başa çıkma çabaları sınırlı. Uzmanlar, Lübnan’ın BM’ye şikayette bulunmanın yanı sıra, Rus Glonass sistemi gibi alternatif bir sistem kullanma veya kendi GPS sistemini geliştirme seçenekleri üzerinde duruyor. Ancak bu karışıklığın ortadan kaldırılması için çözüm arayışları devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.