DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat Kısıtlaması Açıklaması
  • Haberler11
  • Gündem
  • Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat Kısıtlaması Açıklaması

Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat Kısıtlaması Açıklaması

ABONE OL
Nisan 9, 2024 16:09
Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat Kısıtlaması Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Filistin Halkına Destek İçin Karar Aldı

Ticaret Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nde masum Filistin halkına yönelik uyguladığı katliam nedeniyle 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi. Açıklamada, 33 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralı sayısının yüz binlerce olduğu vurgulandı.

Ulusal ve Uluslararası Çağrılar Dikkate Alınmalı

Açıklamada, Türkiye’nin çatışmaların durdurulması, insani kayıpların engellenmesi, kalıcı ateşkes ve diplomatik çözüm arayışları için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Uluslararası camiadan İsrail’e yönelik yapılan çağrıların dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Uygulanmayan Kararlar Hakkında Sert Eleştiri

Açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuku çiğnemeye devam ettiği, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarını uygulamadığı sert bir dille eleştirildi. Türkiye’nin söz konusu kararların uygulanmasını takip edeceği ifade edildi.

Yasaklı Ürün Grupları Listelendi

Ayrıca açıklamada, Türkiye’nin İsrail’e ihracatını kısıtladığı ürün grupları da belirtildi. Alüminyum profiller, çelik kuleler, inşaat malzemeleri, elektrik kabloları gibi askeri amaçlarla kullanılabilecek ürünlerin satışına izin verilmediği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.