DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan İlaç Sorunu Açıklaması
  • Haberler11
  • Sağlık
  • TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan İlaç Sorunu Açıklaması

TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan İlaç Sorunu Açıklaması

ABONE OL
Mart 14, 2024 17:10
TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan İlaç Sorunu Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK Karşılamayan İlaçlar Nedeniyle Sorun Yaşanıyor

Eczacılar ve hastalar arasında yaşanan sorunlara dikkat çeken TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan, üç grup ilacın SGK tarafından karşılanmamasının ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

Rifaksimin İlacı Ödenmiyor

Ecz. Saydan, Rifaksimin etken maddeli bir antibiyotik ilacın ödenmemesinin sebebinin KÜB bilgisi ile Sağlık Uygulama Tebliğindeki endikasyonlar arasındaki farklılık olduğunu vurguladı. Bu durumun eczacıları ve hastaları mağdur ettiğini aktardı.

Büyüme Hormonu İlaçları ve Mama Kullanımı

Büyüme hormonu eksikliğine bağlı olarak kullanılan ilaçların, çocukların geçmişte mama kullanmış olmaları durumunda ödenmemesinin mağduriyet yarattığını belirten Saydan, bu durumun tedavileri engellediğini ifade etti.

Katılım Payı Sorunu

SGK’nın aynı hastalık için farklı kodlar vererek katılım payı uygulaması yapmasının hasta mağduriyetine sebep olduğunu dile getiren Saydan, eczacıların ve hastaların bu durumdan nasıl etkilendiğini anlatarak çözüm beklediklerini belirtti.

Eczacılar ve Hastalar Mağdur Ediliyor

TEİS Başkanı, eczacıların ve hastaların yaşadığı sorunları ve mağduriyetleri dile getirerek haksız kesintiler ve ödememe durumlarının çözülmesi için adımlar atılmasını talep etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.