DOLAR 32,3687 -0.37%
EURO 34,7604 -0.19%
ALTIN 2.396,04-1,08
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kolon Kanserinin Bilinmesi Gereken 5 Belirtisi

Kolon Kanserinin Bilinmesi Gereken 5 Belirtisi

ABONE OL
Nisan 19, 2024 17:11
Kolon Kanserinin Bilinmesi Gereken 5 Belirtisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demir Eksikliği Anemisi

Demir eksikliği anemisi, kolon kanseri belirtisi olabilir. Kolon kanseri genellikle kanamaya neden olabilir ve bu durum demir eksikliği anemisine yol açabilir. Bu durumun yaygın belirtileri arasında yorgunluk, enerji eksikliği, nefes darlığı ve baş ağrıları yer alır.

Bağırsak Hareketlerindeki Değişiklikler

Bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklikler, kolorektal kanserin potansiyel belirtisi olabilir. Kolon kanseri hastalarında tuvalete daha sık gitme, kalem inceliğinde dışkılama ve dışkıda kan gibi değişiklikler sık görülebilir. Bu belirtiler görülüyorsa doktora başvurulmalıdır.

İstenmeyen Kilo Kaybı

İstenmeyen kilo kaybı, kolon kanseri belirtisi olabilir. Kasıtsız kilo kaybı, kolon kanseri gibi kanserlerin belirtisi olabilir. Eğer istemsiz kilo kaybı yaşanıyorsa, doktora başvurulmalı ve durumun nedeni araştırılmalıdır.

Karın Ağrısı

Geçmeyen karın ağrısı, ağrılar veya kramplar kolon kanseri belirtisi olabilir. Kronik karın ağrısı durumu varsa, doktorla konuşulmalı ve gerekli testler yapılmalıdır.

Tükenmişlik

Sürekli yorgun hissetmek de dikkat edilmesi gereken bir belirtidir. Kolon kanseri gibi ciddi hastalıklarda tükenmişlik hissi yaşanabilir. Bu durumda da doktora başvurulmalı ve gerekli muayene ve testler yapılmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.