DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20740930,72%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleneksel Tıp Uygulamaları Uluslararası Platformda Tartışıldı
  • Haberler11
  • Sağlık
  • Geleneksel Tıp Uygulamaları Uluslararası Platformda Tartışıldı

Geleneksel Tıp Uygulamaları Uluslararası Platformda Tartışıldı

ABONE OL
Nisan 25, 2024 17:32
Geleneksel Tıp Uygulamaları Uluslararası Platformda Tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Geleneksel Tıp Alanındaki Gelişmeler

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, modern sağlık sistemlerinin hastalıklarla mücadelede yeni tedavi teknolojileriyle gelişirken geleneksel tıp yöntemlerini de entegre ettiği vurgulandı. Türkiye’nin geleneksel tıp uygulamalarını kanıta dayalı ve güvenli bir zemine kavuşturma konusunda yasal ve yapısal düzenlemelerle önemli adımlar attığı belirtildi.

IRCH 15. Yıllık Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Dünya Sağlık Örgütü’nün Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Ağı (IRCH) 15. Yıllık Toplantısı, 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Sağlık Bakanlığı bürokratları ve 47 ülkeden 99 temsilcinin katıldığı toplantıda, bitkisel ilaçların güvenliği üzerine önemli konular ele alındı.

GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı

IRCH toplantısıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı’nda, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama kılavuzlarının tamamlanması için 65 bilim insanı bir araya geldi. Bu çalıştayda, uygulamaların bilimsel temellere dayandırılması ve insan sağlığının geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflendi.

Yarın gerçekleştirilecek GETAT Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’nin katılacağı belirtildi. Çalıştayda, Türkiye ve dünyadaki GETAT uygulamalarının mevcut durumu ve gelecek stratejileri ele alınacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.