DOLAR 32,3681 -0.36%
EURO 34,6651 -0.43%
ALTIN 2.395,19-1,12
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Sydney Üniversitesi Araştırmasında Akşam Egzersizinin Sağlık Üzerindeki Etkisi
  • Haberler11
  • Sağlık
  • Sydney Üniversitesi Araştırmasında Akşam Egzersizinin Sağlık Üzerindeki Etkisi

Sydney Üniversitesi Araştırmasında Akşam Egzersizinin Sağlık Üzerindeki Etkisi

ABONE OL
Nisan 15, 2024 17:10
Sydney Üniversitesi Araştırmasında Akşam Egzersizinin Sağlık Üzerindeki Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Verileri Üzerinde Yapılan Araştırma

Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi’nde gerçekleştirilen araştırmada, Birleşik Krallık Biyobankası’ndan alınan ivme ölçümü verileri kullanıldı. 40 yaş üstü ve obez 29 bin 836 kişinin sağlık durumu, 8 yıl boyunca detaylı bir şekilde takip edildi.

Araştırmanın Sonuçları

Araştırma kapsamında, katılımcılar arasında 1425 ölüm, 3 bin 980 kalp ve damar hastalığı vakası ile 2 bin 162 mikrovasküler fonksiyon bozukluğu tespit edildi. Araştırmacılar, tip 2 diyabet tanısı konmuş yaklaşık 30 bin kişiyi, giyilebilir cihazlardan elde ettikleri verilere göre sabah, öğleden sonra ya da akşam, orta ila şiddetli egzersiz yapanlar olarak sınıflandırdılar.

Kalp Atış Hızı ve Egzersiz Zamanlaması

Çalışmayı yürüten bilim insanları, akşam 6 ile gece yarısı arasında kalp atış hızını yükselten nefes kesen orta ila şiddetli egzersizlerin yapan kişilerin, erken ölüm veya kalp ve damar hastalıklarından ölüm riskinin daha az olduğunu belirledi. Ayrıca, 3 dakika ya da daha uzun süren bu tür egzersizlerin sıklığının da günlük toplam fiziksel aktivite miktarından önemli olduğu tespit edildi.

Dr. Matthew Ahmadi’nin Açıklamaları

Araştırmanın başyazarı Dr. Matthew Ahmadi, fiziksel aktivitelerde tür ayrımı yapılmadığını belirterek, akşam yapılan egzersizin tip 2 diyabete karşı en koruyucu egzersiz olduğunu gösterdiğini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.