DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042647-1,07%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

C Vitamini İçeren Yiyecekler

C Vitamini İçeren Yiyecekler

ABONE OL
Mart 26, 2024 17:11
C Vitamini İçeren Yiyecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kestane

Kestane, diğer fındık grubu yemişlerden farklı olarak önemli miktarda C vitamini içerir. Konsantrasyonu pişirildiğinde artan antiinflamatuar bileşikler de içerir.

Sarı Biber

Sarı biber, C vitamini açısından zengin bir besindir. Günlük ihtiyacın üç katını karşılayacak kadar yüksek miktarda C vitamini içerir. Aynı zamanda bağırsak dostu lif ve A vitamini kaynağıdır.

Taze Limonata

Narenciyeler, C vitamini deposudur. Evde yapılan taze limonata en yüksek C vitamini içeriğini sunar. Limon suyunun içerdiği asit ve doğal şekerlere dikkat edilmelidir.

Domates Çorbası

Domates, C vitamini kaynağıdır. Kavrulmuş kırmızı biber veya fasulye ekleyerek C vitamini alımınızı artırabilirsiniz. Ayrıca domates likopen açısından da zengin bir besindir.

Midye

Midye, protein ve C vitamini açısından zengin bir deniz ürünüdür. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri ve çinko kaynağı olarak da önemlidir.

Baobab Tozu

Baobab tozu, yüksek C vitamini içeriği ile bilinir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineralleri de içerir. Smoothie’lere eklenebilir veya yulaf lapası üzerine serpilebilir.

Karnabahar Pilavı

Karnabahar, brokoli ve lahana gibi turpgiller C vitamini kaynaklarıdır. Karnabahar pilavı, günlük lif ihtiyacınızın bir kısmını karşılar ve düşük kalorilidir.

Fırında Kırmızı Patates

Kırmızı patates, C vitamini bakımından zengin bir sebzedir. Kabuğunu soyarak pişirirken C vitamini kaybını en aza indirebilirsiniz. Kabuklu patatesler C vitamini açısından daha zengindir.

Mango Şerbeti

Mango, C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Dondurma yöntemiyle hazırlanan meyve şerbetleri günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.