Kestane, diğer fındık grubu yemişlerden farklı olarak önemli miktarda C vitamini içerir. Konsantrasyonu pişirildiğinde artan antiinflamatuar bileşikler de içerir.
Sarı biber, C vitamini açısından zengin bir besindir. Günlük ihtiyacın üç katını karşılayacak kadar yüksek miktarda C vitamini içerir. Aynı zamanda bağırsak dostu lif ve A vitamini kaynağıdır.
Narenciyeler, C vitamini deposudur. Evde yapılan taze limonata en yüksek C vitamini içeriğini sunar. Limon suyunun içerdiği asit ve doğal şekerlere dikkat edilmelidir.
Domates, C vitamini kaynağıdır. Kavrulmuş kırmızı biber veya fasulye ekleyerek C vitamini alımınızı artırabilirsiniz. Ayrıca domates likopen açısından da zengin bir besindir.
Midye, protein ve C vitamini açısından zengin bir deniz ürünüdür. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri ve çinko kaynağı olarak da önemlidir.
Baobab tozu, yüksek C vitamini içeriği ile bilinir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineralleri de içerir. Smoothie’lere eklenebilir veya yulaf lapası üzerine serpilebilir.
Karnabahar, brokoli ve lahana gibi turpgiller C vitamini kaynaklarıdır. Karnabahar pilavı, günlük lif ihtiyacınızın bir kısmını karşılar ve düşük kalorilidir.
Kırmızı patates, C vitamini bakımından zengin bir sebzedir. Kabuğunu soyarak pişirirken C vitamini kaybını en aza indirebilirsiniz. Kabuklu patatesler C vitamini açısından daha zengindir.
Mango, C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Dondurma yöntemiyle hazırlanan meyve şerbetleri günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olabilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.