DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Attila İlhan Edebiyat Ödülleri 2023 Başvuruları Başladı

Attila İlhan Edebiyat Ödülleri 2023 Başvuruları Başladı

ABONE OL
Mart 22, 2024 15:08
Attila İlhan Edebiyat Ödülleri 2023 Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıf, Edebiyat Dünyasına İlham Vermeye Devam Ediyor

Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı, 2023 yılı için düzenlenecek olan edebiyat yarışması kapsamında heyecan verici bir duyuru yaptı. Yarışmanın amacı, ünlü şair ve yazar Attila İlhan’ın mirasını yaşatmak ve ulusal kültür bileşimini desteklemek.

Yarışma Detayları

Yarışma kapsamında 2023 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı ve bir romana ‘Attila İlhan Edebiyat Ödülü’ verilecek. Ayrıca, ilk roman ve ilk şiir kitabına da ‘Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ sahiplerini bulacak. Yarışmaya katılacak yazarların son başvuru tarihi 13 Haziran olarak belirlendi.

Yarışmanın onursal başkanı Doğan Hızlan, roman seçici kurulu başkanı Mehmet Eroğlu ve üyeleri Faruk Şüyün, Handan Coşgun, Seval Şahin ile aile adına Ali Cem İlhan’dan oluşuyor. Şiir seçici kurulunun başkanı ise Metin Celal ve üyeler arasında A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve Yakup Çelik bulunuyor.

Başvuru Koşulları

Yarışmaya katılacak yazarların, yapıtlarından 10 nüshayı vakfın internet sitesinden indirip dolduracakları başvuru formu ile birlikte Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfına ulaştırmaları gerekiyor. Başvurularda hangi kategoriye başvurulduğu açık bir şekilde belirtilmeli ve iletişim bilgileri içeren kısa bir özgeçmiş eklenmelidir.

Ödül Tarihleri

Ödül kazanan eserler, seçici kurulların değerlendirmesinin ardından 2024 Kasım ayı içinde açıklanacak. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri, edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.