DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muş Ovası, Renklenen Lalelerle Büyülüyor

Muş Ovası, Renklenen Lalelerle Büyülüyor

ABONE OL
Nisan 22, 2024 20:53
Muş Ovası, Renklenen Lalelerle Büyülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tescillenen ‘Muş 1071’ Laleleri Ovayı Süslüyor

‘Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2015’te ‘Muş 1071’ ismiyle tescillenen laleler, Muş Ovası’nı renklendirdi. Lalelerin açtığı bölgeye gelen fotoğraf tutkunları ile vatandaşlar, 3 hafta ömrü olan laleleri fotoğraf makinesi ve cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Kent Sakinlerinden Vatandaşlar, Lalelerin Görkemini Yaşıyor

Kent sakinlerinden Murat Kaymaz, her yıl bu dönemlerde açan lalelerin görsel şölen oluşturduğunu belirtti. Endemik bir tür olan lalelerin kente ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Kaymaz, “Her yıl farklı illerden birçok kişi bu güzelliği görmek royalbet şikayet için şehrimizi ziyaret ediyor. Misafirlerimizin Muş lalesinin korunması konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Laleleri Koparmayın Çağrısı

Karakuyu köyü sakinlerinden Yusuf Turunç ise “Laleleri görmek için insanlar köyümüze geliyorlar. Çok mutlu oluyoruz. Gelen misafirlerden ricamız laleleri koparmasınlar. Köyümüzdeki araziler adeta kırmızı örtüyle kaplanmış durumda.” şeklinde konuştu. Muş lalesinin soğanından koparılması ile ticarete konu edilmesi halinde ise 387 bin 141 TL idari para cezası uygulanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.