DOLAR 32,3466 -0.04%
EURO 34,8693 0.2%
ALTIN 2.385,26-0,47
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Everest Dağı’nda Kaybolan Dağcılar ve 100 Yıllık Mektuplar
  • Haberler11
  • Magazin
  • Everest Dağı’nda Kaybolan Dağcılar ve 100 Yıllık Mektuplar

Everest Dağı’nda Kaybolan Dağcılar ve 100 Yıllık Mektuplar

ABONE OL
Nisan 22, 2024 15:06
Everest Dağı’nda Kaybolan Dağcılar ve 100 Yıllık Mektuplar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

George Mallory ve Sandy Irvine’nin Akıbeti

İngiliz dağcı George Mallory ve arkadaşı Sandy Irvine, 1924 yılında Everest’e üçüncü tırmanışlarında kaybolmuştu. Mallory’nin cesedi 1999’da bulunsa da Irvine’e hala ulaşılamadı.

Mallory’nin Mektupları

George Mallory’nin eşi Ruth Mallory’e yazdığı mektuplar, 100 yıl sonra mezun olduğu Cambridge Magdalene Kolej tarafından paylaşıldı. Mektuplar, Mallory’nin Birinci Dünya Savaşı izlenimlerinden, ABD ziyaretine kadar çeşitli konuları içeriyor.

Katy Green’in Açıklamaları

Okulun arşiv görevlisi Katy Green, Mallory’nin mektuplarının heyecan verici olduğunu belirterek, mektupların okuyuculara doğrudan bağlantı kurma fırsatı verdiğini söyledi. Mallory’nin son mektubunda sağlık sorunlarına ve tırmanışın duygusal yüküne değindiği ifade edildi.

Mallory’nin Heyecanı

1921’de Everest Dağı’na keşif gezisi sırasında Ruth’a yazdığı bir mektupta Mallory, işin heyecanını şu sözlerle ifade etti: “Sevgilim, bu tamamen heyecan verici bir iş, beni nasıl etkilediğini ve nasıl bir umut olduğunu sana anlatamam. Ve tüm bunların güzelliği karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.”

Green, mektupları okurken Mallory’nin hayatına daldığını ve onun için “Ah George gitme!” dediğini ifade ederek, duygusal bir bakış açısıyla da mektupları değerlendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.