DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19766281,47%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Ordusu, Gazze’ye İnsani Yardım Ulaştırdı

ABD Ordusu, Gazze’ye İnsani Yardım Ulaştırdı

ABONE OL
Mart 3, 2024 12:48
ABD Ordusu, Gazze’ye İnsani Yardım Ulaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD C-130 Uçaklarından İnsani Yardım

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusuna ait 3 adet C-130 kargo uçağının Gazze’ye bugün havadan insani yardım ulaştırdığı belirtildi. Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile gerçekleştirilen operasyon kapsamında, ABD’nin Gazze’nin kıyı şeridine havadan bıraktığı paletlerin yaklaşık 38 bin extrabet öğünlük gıda içerdiği kaydedildi.

Havadan Yardım Dağıtımı

BM yetkilileri, Gazze’deki 2,3 milyon insanın en az dörtte birinin şiddetli açlıkla karşı karşıya bulunduğunu ifade ediyor. Havadan atılan yardımların yardım dağıtımında etkili bir yöntem olmadığını belirten yetkililer, ancak bu yöntemin son çare olarak başvurulabilecek bir önlem extrabet giriş olduğunu vurguluyor.

İsrail ve Diğer Ülkelerin Yaklaşımı

İsrail’in karadan insani yardımların Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle Ürdün ve Mısır da daha önce Gazze’ye havadan insani yardım ulaştırmaya çalışmıştı. İsrail ordusunun, 29 Şubat’ta Gazze’de insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 116 kişi hayatını kaybetmiş, 760’dan fazla extrabet twitter kişi yaralanmıştı.

Gazze’deki hükümet, İsrail’in saldırısını “kasıtlı ve planlı” olarak nitelendirerek, “İşgal ordusu bu kişilerin insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.