DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2155635-0,31%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’li Aktivistler İstanbul’da Filistin Protestolarını Değerlendirdi
  • Haberler11
  • Dünya
  • ABD’li Aktivistler İstanbul’da Filistin Protestolarını Değerlendirdi

ABD’li Aktivistler İstanbul’da Filistin Protestolarını Değerlendirdi

ABONE OL
Mayıs 3, 2024 12:16
ABD’li Aktivistler İstanbul’da Filistin Protestolarını Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li Aktivistlerin Açıklamaları

Uluslararası Özgürlük Filosu çalışmaları kapsamında İstanbul’a gelen Huwaida Arraf ve Marybeth Brownlee, ABD üniversitelerinde Filistin’e destek için düzenlenen protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Huwaida Arraf’ın Açıklamaları

Filistin asıllı Amerikalı insan hakları avukatı ve Özgürlük Filosu’nun organizatörü olan Arraf, Gazze’de sivil nüfusa yönelik uygulanan ablukanın insanlık suçu olduğuna dikkat çekti. ABD’nin bu konuda herhangi bir adım atmamasını eleştiren Arraf, ABD’nin devlet olarak yapması gerekeni sivil toplum olarak kendilerinin yaptığını belirtti. Arraf, ABD’nin kendilerini korumak için harcaması gereken enerjinin aksine, İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırımında suç ortağı olduğunu vurguladı.

Marybeth Brownlee’nin Açıklamaları

Brownlee, ABD polisinin müdahalesiyle artan baskının protestoların ivme kazanmasını hızlandıracağı görüşünde olduğunu paylaştı. Tutuklamalara rağmen geri adım atmayan öğrencilerin sayısının arttığını ve ülkenin dört bir yanında kamplar kurulduğunu belirtti. Brownlee, öğrencilerin kararlılığına vurgu yaparak, bu hareketin ABD’de uzun yıllardır görülen en büyük hareket olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.