DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarıkamış Ormanlarındaki Vaşaklar Gündüz Avlanırken Görüntülendi
  • Haberler11
  • Magazin
  • Sarıkamış Ormanlarındaki Vaşaklar Gündüz Avlanırken Görüntülendi

Sarıkamış Ormanlarındaki Vaşaklar Gündüz Avlanırken Görüntülendi

ABONE OL
Mart 25, 2024 15:06
Sarıkamış Ormanlarındaki Vaşaklar Gündüz Avlanırken Görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıçam Ormanları, Yaban Hayatının Doğu Anadolu’daki Evi

Sarıkamış‘taki sarıçam ormanları, bozayı, vaşak, kurt, tilki gibi birçok yaban hayvanına doğal yaşam alanı sunmaktadır. Bu ormanlar aynı zamanda nesli tehlike altındaki Kafkas ve Avrasya vaşaklarına ev sahipliği yaparak “yaban hayatının Doğu Anadolu’daki evi” olarak nitelendirilmektedir.

Ormanın Hayaleti: Kafkas Vaşağı

Kafkas vaşağı, nadir görülen ve “ormanın hayaleti” olarak adlandırılan bir türdür. Sarıçam ormanlarında karla kaplı arazide avlanırken görüntülenen vaşaklar, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün izni ile KuzeyDoğa Derneği tarafından izlenmektedir.

Heyecan Verici Görüntüler

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, vaşakların gündüz avlanırken çekilen net görüntülerin heyecan verici olduğunu belirtti. Çoban’a göre, vaşaklar genellikle geceleri aktif olduğu için gündüz avlanma davranışları pek bilinmemektedir. Ancak çekilen görüntüler sayesinde vaşakların gündüz avlanma şekilleri detaylı bir şekilde incelenebilmektedir.

Çoban, çekilen videolarda vaşakların nasıl avladıklarını, nasıl odaklandıklarını ve hangi tür avlarla beslendiklerini net bir şekilde gözlemlediklerini söyledi. Sarıkamış’ta Avrasya ve Kafkas vaşağı olmak üzere iki türün yaşadığını belirten Çoban, Kafkas vaşağının avını nasıl takip ettiğini gösteren bu görüntülerin türün en iyi gündüz videosu olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.