DOLAR 32,9348 -0.16%
EURO 35,8602 -0.11%
ALTIN 2.519,580,49
BITCOIN 22167273,21%
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meta, Yapay Zeka Arenasında Yeni Bir Oyuncu Olarak Yükseliyor

Meta, Yapay Zeka Arenasında Yeni Bir Oyuncu Olarak Yükseliyor

ABONE OL
Mayıs 25, 2024 14:59
Meta, Yapay Zeka Arenasında Yeni Bir Oyuncu Olarak Yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meta, OpenAI ve Google’ı Zorlayacak!

OpenAI ve Google arasındaki yapay zeka mücadelesinin ardından Meta’nın yapay zeka araştırmacıları harekete geçiyor. Şimdi sıra onların kendi modelleriyle yarışmaya katılmalarında!

Çok Modlu Yapay Zeka Modelleri Yükselişte

Çok modlu yapay zeka modelleri, metinlerden resimlere, sesten videolara kadar çeşitli medya biçimlerini işleyebilme yetenekleriyle büyük dil modellerinin geliştirilmiş versiyonları olarak kabul ediliyor. Artık kameranızı açıp, en yeni yapay zeka modellerinden birine çevrenizle ilgili bir açıklama yazdırabilirsiniz.

Meta’nın Yeni Çok Modlu Yaklaşımı: Chameleon

Meta, Facebook’un ana şirketi olarak Chameleon adını verdiği çok modlu yapay zeka sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yeni sistem, eski bir füzyon mimarisi üzerine inşa edilmiş olup, birden iddaci giriş fazla girdiyi benzersiz bir şekilde bir araya getirebiliyor. Bu yaklaşım, diğer sistemlerin aksine verileri ayrı varlıklar olarak işlemek yerine erken füzyon mimarisiyle işleyerek entegrasyon sınırlamalarını aşıyor.

Meta’nın Chameleon ekibi, erken füzyon belirteci tabanlı karma modellerle çalışarak, görüntüleri ve metni rastgele sıralamalarla anlama ve oluşturma yeteneğine sahip bir model geliştirdi. Bu yaklaşım, geç füzyon yöntemlerinin ötesine geçmeyi vaat ediyor ve uçtan uca modellerin görüntü kod çözücülerine olan ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.