DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Ax-3 İsveç Ekibinde Onurlandırıldı
  • Haberler11
  • Teknoloji
  • Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Ax-3 İsveç Ekibinde Onurlandırıldı

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Ax-3 İsveç Ekibinde Onurlandırıldı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 03:42
Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Ax-3 İsveç Ekibinde Onurlandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Astronotlar İsveç’te Gençlik Derneği Paneline Katıldı

Türkiye’nin ilk insanlı uzay görevi Axiom Mission 3 (Ax-3) kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) giden astronotlar Alper Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen bir panelde gençlerle bir araya geldi.

Gezeravcı’ya İsveç Astronomi Gençlik Derneği Tarafından Madalya Verildi

Panelde gençlerin sorularını yanıtlayan Alper Gezeravcı’ya, uzaydaki başarılı çalışmaları nedeniyle İsveç Astronomi Gençlik Derneği tarafından altın madalya verildi. Gezeravcı, “Ax-3’ün görevi kapsamında ülkelerimiz adına yaptığımız çalışmaların, İsveç gençliği üzerindeki etkisinin önemli olduğunu ve bu nedenle onurlandırıldıklarını” belirtti.

Gezeravcı: “Uzay Misyonumuzdan Sonra İlham Vermeye Devam Ediyoruz”

Gezeravcı, İsveç’te birkaç gün benimbahis giriş daha programlara katılacağını ve ülkemizdeki uzay misyonunu tamamladıktan sonra yoğun bir şekilde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Gelecek nesillere ilham vermek amacıyla görevlerini anlatmaya devam ettiklerini vurgulayan Gezeravcı, Türkiye’de gerçekleştirdikleri ilk buluşmanın ardından şimdi de İsveç’te bir araya geldiklerini ifade etti. Astronotlar, başarılı Ax-3 görevi ile Türkiye’nin uzaydaki adını duyururken, gençlere de ilham olmayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.