DOLAR 32,9348 -0.16%
EURO 35,8602 -0.11%
ALTIN 2.519,580,49
BITCOIN 22167273,21%
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alemdar: Türk Şirketlerine Silikon Vadisi’nde Destek

Alemdar: Türk Şirketlerine Silikon Vadisi’nde Destek

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 20:24
Alemdar: Türk Şirketlerine Silikon Vadisi’nde Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ODTÜ TEKNOKENT Türk Şirketlerini Destekliyor

Alemdar, ODTÜ TEKNOKENT olarak ABD’nin San Francisco şehrindeki Silikon Vadisi’nde girişimcilik ofisi kurduklarını ve Türk şirketlerini kapsamlı hizmetlerle desteklediklerini belirtti.

ABD Pazarına Giriş Kolaylaştırılıyor

Alemdar, yeni girişimciler ve belirli büyüklüğe ulaşmış şirketlerin AR-GE çalışmalarının ABD pazarına girmesini kolaylaştırmaya çalıştıklarını anlattı. Ayrıca ABD’de yatırım almış Türk şirketlerini ülkede AR-GE yapmaları için teşvik ettiklerini dile getirdi.

Yapay Zeka ve Avrupa Pazarı

Alemdar, yapay zeka çözümlerinin dünya çapında ilgi odağı olduğunu vurgulayarak, ODTÜ Teknokent ve TEB Girişim Bankacılığı işbirliği ile yürütülen program kapsamında, hem yapay zeka hem de derin teknolojiler konusunda öne çıkan 10 Türk firmasını seçtiklerini açıkladı.

Avrupa’nın En Büyük Girişimcilik Etkinliği

Seçilen firmaların AR-GE projelerini Avrupa’nın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Vivatech Teknoloji Fuarı’nda yatırımcılarla buluşturacaklarını belirten Alemdar, Türk firmalarının Avrupa pazarında öne çıkacağına inandıklarını söyledi.

Türk Firmaları Küresel Bağlantılar Kuracak

Alemdar, programın yaklaşık 10 gün süreceğini ve Avrupa girişimci ekosisteminin bulunduğu bölgeleri de ziyaret edeceklerini ifade ederek, firmaların küresel bağlantılar kuracaklarını belirtti.

Genişletme Hedefi

Alemdar, seçilen firmaların ilerleyen dönemlerde diğer AR-GE firmalarının da katılımıyla programı genişletmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.