DOLAR 32,3439 0.19%
EURO 35,1181 -0.2%
ALTIN 2.239,99-0,14
BITCOIN %
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Markalaşmada dijital reklamın önemi artıyor.

Markalaşmada dijital reklamın önemi artıyor.

ABONE OL
Temmuz 19, 2022 12:39
Markalaşmada dijital reklamın önemi artıyor.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ecomedya Dijital Reklam Ajansı kurucu ortağı Mustafa Kaan Kalkavan, firmaların markalaşmalarında en önemli rolün dijital reklamlar olduğunu paylaşarak, bu hizmetleri hedef kitlelerine göre paylaştırdı.

 

Mustafa Kaan Kalkavan, “Zor bir dönemden geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Pandemi dönemi ve bu dönemi takip eden ekonomik problemler en çok da işverenleri etkiledi. Bu dönemi olabildiğince verimli kullanmak oldukça önem arz ediyor. Pandemi ile başlayan evden çalışma süreçleri interneti ve internetin getirdiği dijital platformları daha önemli hâle getirdi. Artık ev ihtiyaçları, giyim, elektronik ve benzeri daha birçok alışveriş internete taşındı. Bu zorlu dönemde ekonomi kötüye giderken, E-Ticaret ve dijital reklam sağlayan markalar yükseliş dönemine geçti. Bu dönemin getirdiği dijital reklam ihtiyaçları da artış gösterdi. Ticaret sektöründe olanlar ürünlerini internet platformlarına taşıdı ve tüm ülkeyi hedef kitlesi hâline getirebildi. Hizmet sektörleri ise bu dönemde dijital reklamlar sayesinde hedef kitlelerinin karşılarına çıkarak marka bilinirliğini arttırmak ile birlikte potansiyel müşterilerine çok daha hızlı ulaştılar.” Dedi.

 

Hangi reklam nereden sağlanmalı?

 

Ecomedya Dijital Reklam Ajansı’nın kurucu ortağı Halis Kalkavan, her platformun farklı bir kitlesinin olduğuna dikkat çekti. Sözlerine firmaların, dijital reklam uzmanlarına danışarak yol alması gerektiğini söyleyerek başlayan Kalkavan, platformların yaş kriterlerini paylaşarak devam etti;
“Özellikle hizmet sektörlerinin daha sık dikkat etmesi gereken bir konu bu. Her yaş ve cinsiyet grubuna ulaşabilecek bir reklam faaliyeti ve platformu mevcut. Örneğin sosyal medya platformlarına bakacak olursak Instagram ve Facebook marka bilinirliğini arttırmak için oldukça tercih edilen iki platform hâline geldi. Kadın hedef kitlesi daha ağırlıklı olan Instagram’ın yaş filtresi de bu dönem de oldukça arttı. Uzmanlarımızın araştırmasına göre 16 – 37 yaş aralığı artık Google ve benzeri arama motorlarından daha çok markaları Instagram’dan takip etmeyi ve alışveriş yapmayı daha doğru buluyor. Doğru yönetilen bir sosyal medya hesabı hedef kitlesini %82,4 oranla geri döndürmüyor. Gelelim diğer yaş aralığına. 37 – 61 yaş aralığı, erkek hedef kitlesi daha ağırlıklı olan grubumuz ise Google ve benzeri arama motorlarından markaları araştırmayı daha doğru buluyor. Bu kitlenin %74,8’i ise arama motorlarının karşılarına ilk sayfada çıkarttığı firmaları tercih ediyor. Bu ilk sayfalar da kitlesinin karşısına dijital reklam uzmanlarının sağladığı SEO ve SEM hizmetleri ile çıkıyor. Bu anlatımlar elbette firmanın sağladığı hizmet ve ürün ile değişkenlik gösterebilmekte. Bu yüzden doğru reklam verebilmek için dijital reklam firmalarının önemli bir rolü bulunuyor.” Dedi.

Reklamın iyisi kötüsü “olur”

 

Ajans direktörümüz Mustafa Kaan Kalkavan, paylaşımları arasında bilinenin aksine dijital reklam hizmetlerinde “reklamın iyisi kötüsü olur” sözlerine dikkat çekerek cümlelerine devam etti;

“Her reklam, reklam değildir. Yanlış yapılandırılmış bir reklam, değil potansiyel müşterilerin karşısına çıkmak, hiçbir kitleye ulaşamayabilir. Buna bir örnek Arama Motoru Pazarı’dır. Hedef kitle yöneticisi doğru belirlenmemiş, anahtar kelimeleri işin uzmanları tarafından filtrelenmemiş olan reklam projeleri, arama motorlarında kitlenin karşısına gelmemektedir. Bu sebeple harcanan reklam bütçesi çöpe atılıyor diyebiliriz. Firmalar, markalaşmak adına dijital reklama atacakları her adımı daha özenli atmalı ve çalışacakları ajans markalarının referanslarını ve uzmanlarını iyice araştırmalıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.