DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Köy Hayatında Mutlu Bir Gelecek: Ayyıldız Çiftinin Hikayesi
  • Haberler11
  • Magazin
  • Köy Hayatında Mutlu Bir Gelecek: Ayyıldız Çiftinin Hikayesi

Köy Hayatında Mutlu Bir Gelecek: Ayyıldız Çiftinin Hikayesi

ABONE OL
Mart 23, 2024 15:06
Köy Hayatında Mutlu Bir Gelecek: Ayyıldız Çiftinin Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacettepe Mezunu Kadir Ayyıldız, Köyde Hayalini Gerçekleştiriyor

45 yaşındaki Kadir Ayyıldız, 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Ailesinden kalan köyde çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya karar verdi.

Genç Çiftçi Projesiyle Hayvan Sayısını 200’e Çıkardılar

Ayyıldız, 11 yıl önce evlendiği eşi Figen Ayyıldız ile köyde yaşamaya karar verdi. 8 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Genç Çiftçi” projesine başvurarak hibe desteği alarak 2 koyun alarak besiciliğe başladılar. Aldıkları desteklerle ahırlarını büyüterek hayvan sayısını 200’e çıkardılar.

Hayvanlarıyla Geçirdikleri Mutlu Günler

6 ve 10 yaşlarındaki kızlarının da ilgilendiği hayvanları sevgiyle besleyen Ayyıldız çifti, çiftlik hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Kadir Ayyıldız, “Yaptığım işi çok seviyorum ve mutluyum. Kuzularla beraber sayı artıyor ve kurbanlık olarak değerlendiriliyor. Bu işi yapmak isteyenler mutlaka cesaret etsinler.” dedi.

Devletin Destekleriyle Üretim Yapan Mutlu Bir Aile

Figen Ayyıldız da aldıkları devlet desteklerinin önemine değinerek, “Devletimizin güzel destekleri var. Bu destek ve hibelerden yararlanıyoruz. Üretimde bulunmak çok güzel.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.