DOLAR 32,3825 -0.18%
EURO 34,7330 -0.05%
ALTIN 2.432,15-0,26
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Giresun’da Kültür Mantarı Üretimi Yapan Çiftçi, Büyük Başarı Elde Ediyor
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • Giresun’da Kültür Mantarı Üretimi Yapan Çiftçi, Büyük Başarı Elde Ediyor

Giresun’da Kültür Mantarı Üretimi Yapan Çiftçi, Büyük Başarı Elde Ediyor

ABONE OL
Şubat 11, 2024 11:10
Giresun’da Kültür Mantarı Üretimi Yapan Çiftçi, Büyük Başarı Elde Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkeze bağlı Alınca köyünde yaşayan Mehmet Tozlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kültür mantarı üretim tesisi kurdu.

2022’de TKDK desteğiyle kurulan tesiste, Giresun ve çevre illere pazarlanmak üzere kültür mantarı üretimi gerçekleştiriliyor. Tozlu, salgın sürecinde Giresun’da bir tarım ürününe yatırım yapmak için arayışa girdiğini belirtti.

Kültür Mantarı Üretiminde Boşluk Tespit Edildi

Mehmet Tozlu, yaptığı araştırmalar sonucunda Giresun ve Doğu Karadeniz’de kültür mantarı üretimi konusunda boşluk olduğunu tespit ettiğini ifade etti. Bu alanda yatırım yapmaya karar veren Tozlu, TKDK’den aldığı destekle arazisinde modern bir üretim tesisi kurdu.

Kaliteli Üretim ve Pazar Sorunu Yok

24 yıllık mimar olan Tozlu, TKDK desteğiyle 1,5 dönümlük arazisinde her biri 120 metrekarelik 6 odadan oluşan bir üretim binası inşa etti. Tesiste en son teknolojilerle üretim yapıldığını belirten Tozlu, üretim sürecinin tamamen özel sistem ve makinelerle gerçekleştirildiğini vurguladı.

Tesiste sürekli olarak çalışan 2 kişi ve mevsimlik olarak çalışan 3 kişi olmak üzere toplam 5 kişinin istihdam edildiğini dile getiren Tozlu, aile üyelerinin de destek verdiğini söyledi. Yıllık 60 ton üretim yaptıklarını ve pazar sorununun olmadığını belirten Tozlu, ürünlerini başta Giresun olmak üzere çevre illere gönderdiklerini ifade etti.

Gelecek Yıllarda Üretim Miktarı Artacak

Mehmet Tozlu, 2024 yılında 100 ton mantar üretimine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Gelecek yıllarda üretim miktarını daha da artırmayı planladıklarını belirten Tozlu, başarılı bir şekilde faaliyete geçen tesisin kendilerine büyük bir gurur ve gelir kaynağı olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.