DOLAR 32,2724 0.03%
EURO 34,7625 -0.15%
ALTIN 2.438,850,27
BITCOIN 20297292,19%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin, Otomobil Pazarını Canlandırmak İçin Sübvansiyon Programını Başlatıyor
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • Çin, Otomobil Pazarını Canlandırmak İçin Sübvansiyon Programını Başlatıyor

Çin, Otomobil Pazarını Canlandırmak İçin Sübvansiyon Programını Başlatıyor

ABONE OL
Nisan 26, 2024 14:17
Çin, Otomobil Pazarını Canlandırmak İçin Sübvansiyon Programını Başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, Otomobil Pazarına Yeni Bir Soluk Getiriyor

Çin Ticaret Bakanlığı, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin otomobil piyasasında talebi artırmak amacıyla önemli bir adım atıyor. Bakanlık, yıl sonuna kadar eski araçların hurdaya çıkarılarak yenileriyle değiştirilmesi için kişi başına 10 bin yuan (1,379 dolar) sübvansiyon verileceğini duyurdu.

Yenilikçi Sübvansiyon Programı Detayları

Çin Ticaret Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı da dahil olmak üzere diğer altı kurumla birlikte yaptığı ortak açıklamada, eski bir benzinli aracı yenisiyle değiştiren herkesin 7 bin yuan sübvansiyon almaya hak kazanacağını, eski bir aracı yeni bir elektrikli araçla değiştiren herkesin ise 10 bin yuan alacağı belirtildi. Ancak bakanlık toplam sübvansiyon miktarını açıklamadı.

Yönetim Katkı Oranları

Merkezi yönetim otomobil takas sübvansiyonlarının yüzde 60’ına katkıda bulunurken, yerel yönetimler kalan yüzde 40’a katkıda bulunacak ve oranlar bölgelere göre değişecek. Bu adımın Çin otomobil pazarında hareketlilik yaratması ve daha fazla kişinin yeni ve daha çevreci araçlara geçiş yapmasını teşvik etmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.