DOLAR 32,2584 -0.33%
EURO 34,7438 -0.28%
ALTIN 2.387,60-0,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Açıklamalar
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Açıklamalar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Açıklamalar

ABONE OL
Nisan 22, 2024 15:46
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Çarpıcı Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Mayıs’ta Vergi Gündemi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay , bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programının Bursa ‘da düzenleneceğini duyurdu. Programın ana gündemini vergi oluşturacak. Atalay, “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması lazım” dedi. Ayrıca, vergi kesintileri nedeniyle işçilerin aldığı ücretin eridiğine dikkat çekerek, düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Asgari Ücrete Yapılmayacak Artış

Bakanlık ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘ın 2024 yılı için asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamalarını eleştiren Atalay, enflasyonun durdurulması gerektiğini ve alım gücünün korunması gerektiğini ifade etti.

Çalışma Meclisi Toplantısı

Atalay, 29-30 Nisan betwild lisans tarihlerinde gerçekleşecek olan 13. Çalışma Meclisi ‘nde sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin sıkıntılarını Cumhurbaşkanı’na ileteceklerini belirtti. Toplumun barış içinde yaşayabilmesi için işçilerin, emeklilerin, taşeron işçilerin ve asgari ücretlilerin güldürülmesi gerektiğini vurguladı.

Anayasa Değişikliği ve İş Kazaları

Atalay, Türkiye’nin anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, iş kazalarına da değindi. Son dönemde yaşanan iş cinayetlerine dikkat çeken Atalay, iş sağlığı ve güvenliğinin insan canından daha değerli olduğunu vurguladı. İşverenlerin merhametsizce davrandığını ve iş kazalarını önlemek için hesap verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.