DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20809021,05%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti Petrol İhracatını Canlandırabilir
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti Petrol İhracatını Canlandırabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti Petrol İhracatını Canlandırabilir

ABONE OL
Nisan 21, 2024 14:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti Petrol İhracatını Canlandırabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak ve Türkiye Arasındaki Petrol İhracatı Sorunu Çözüme Kavuşabilir

Irak’tan Türkiye’ye geçen yıl durdurulan ve Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yeniden başlatılamayan petrol ihracatı konusunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretiyle çözülebileceği değerlendiriliyor.

Uluslararası Tahkim Mahkemesi Kararının Etkisi

Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesinin Türkiye ile Irak arasındaki petrol ihracatı konusundaki kararının ardından 25 Mart 2023’te Irak’tan Ceyhan Limanı’na petrol akışı durmuştu. Bu durum, Irak ekonomisinin bir yılda yaklaşık 14 milyar dolar zarar görmesine neden oldu.

Uzmanlar İle Değerlendirme

Iraklı enerji uzmanları, petrol ihracatı konusunda yapılan karşılıklı ziyaretlere işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinin petrol ihracatı konusunda çözüm getirebileceğini belirttiler. Irak Enerji Merkezi Başkanı Fırat Musevi, Irak’ın günlük 350 bin varil petrol transfer etme kapasitesine sahip olan boru hattını onarmayı sürdürdüğünü vurgulayarak, bu durumun Bağdat ve Erbil arasındaki müzakerelere büyük bir kapı açabileceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.