DOLAR 32,5410 0.14%
EURO 34,9258 0.09%
ALTIN 2.438,490,18
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Ayşe’ isimli leylek yine Tabanözü köyüne yuva kurdu

‘Ayşe’ isimli leylek yine Tabanözü köyüne yuva kurdu

ABONE OL
Nisan 16, 2024 15:07
‘Ayşe’ isimli leylek yine Tabanözü köyüne yuva kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Leylek ‘Ayşe’ ve eşi köy sakinlerini sevindirdi

Tabanözü köyü sakinlerinin her yıl heyecanla beklediği ‘Ayşe’ isimli leylek, bu yıl da geleneğini sürdürdü. 9 yıldır bölgeden ayrılmayan ‘Ayşe’ bu kez eşiyle birlikte geldi ve köylülerin sevincine sebep oldu.

Leyleğin 3 yumurtası bulunuyor

Köylüler, elektrik direğine yuva kuran leyleğin 3 yumurtası olduğunu ve her yıl yavrularını besleyerek köylülerin ilgisini çektiğini belirttiler. Elektrik direğinin sahibi İsmail Öztoprak, leylek yuvasını temizleyerek hazırladı.

Leylekler nisan ayının başında köye dönüyor

Leyleklerin nisan ayının başında köye döndüğünü belirten Ayşe Altuğ, “Bu sene yuvayı biz temizledik. Temizlik yaptıktan sonra erkek ve dişi leylek geldi, yuvalarına yattı. Nisan ayının başında dışarıdan insanlar buraya kadar geliyor. Leylekler geldi mi diye merak ediyorlar. Gelince de köyde yaşayan herkes seviniyor. Leyleğimiz 9 yıldır buraya geliyor, yavrularını doyuruyor, etrafı geziyor sonra gidiyorlar” şeklinde konuştu.

Köy halkı leylekleri büyük bir ilgiyle izliyor

75 yaşındaki köy sakini Hatice Gazek, “Köyümüz için çok güzel bir durum, herkes buraya gelip onların fotoğrafını çekiyor” diyerek leyleklerin köydeki önemine vurgu yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.