DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ Yürürlüğe Girdi
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ Yürürlüğe Girdi

Ticaret Bakanlığı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ Yürürlüğe Girdi

ABONE OL
Şubat 16, 2024 11:06
Ticaret Bakanlığı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ Yürürlüğe Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli Üreticiler Damping İddiasıyla Başvuru Yaptı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğe göre, yerli üreticiler, Güney Kore menşeli “protez dişlerin bağlantı parçaları” (diş implantları) ithalatına yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önlemin ihraç fiyatlarının düşürülmesiyle etkisiz kılındığı iddiasıyla başvuru yaptı.

İnceleme Sonucunda Kayda Değer Düşüşler Tespit Edildi

Ürünün, önlem öncesi ve sonrası bir yıllık ağırlıklı ortalama ihraç fiyatları karşılaştırıldığında, önleme tabi ülkedeki diğer ihracatçıların ve Türkiye’nin diğer ülkelerden yaptığı ortalama ithal fiyatlarının aksine, Güney Koreli iki firmanın ihracat fiyatlarının kayda değer şekilde düştüğü görüldü. Yerli üreticiler tarafından yapılan başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği anlaşıldı.

Yeniden Açılacak Damping Soruşturması Kararı

Yapılan inceleme sonucunda, Güney Kore menşeli ürüne yönelik tamamlanan damping soruşturmasının, ihraç fiyatının yeniden belirlenmesi ve belirlenen yeni ihraç fiyatına göre damping marjının yeniden hesaplanabilmesi için Megagen ve Dio firmalarına yönelik yeniden açılmasına karar verildi.

Bilyalı Rulman İthalatına Gümrük Kıymeti Belirlendi

Bakanlığın “İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”i de Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, dış çapı 9-30 milimetre, 30-52 milimetre, 52-100 milimetre aralığında olan ve 100 milimetreden fazla olan bilyalı rulman ithalatında birim gümrük kıymeti kilogram başına 15 dolar olarak tespit edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.