Şirketler, mekanik bir sistemden pnömatik sisteme geçiş yaparken, hammadde taşıma sistemlerini yeniden tasarlamak gibi göz korkutucu bir görevle karşı karşıya kalırlar. Bu, iş kesintileri gerektiren pahalı ve zaman alıcı bir süreçtir. Pnömatik sistemle tüm süreç tamamen toz geçirmezdir ve çok kısa sürede tamamlanabilir. Polimak taşıma sistemleri hakkında daha fazla bilgiyi https://polimak.com/ adresinden alabilirsiniz.
Saptırıcı valfler, pnömatik taşıma paketlerini kontrol etmek için kullanılır. İki farklı malzeme akışı arasında yumuşak bir geçiş sağlarlar ve taşınan malzemelerin doğru sıcaklıkta kalmasını sağlamaya yardımcı olurlar. Yön değiştirici vanalar, farklı akış hızlarına uyum sağlamak için çeşitli boyut ve tasarımlarda gelir.
Çok sayıda yön değiştirme vanası vardır, bu nedenle hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemek önemlidir. Seçtiğiniz yön değiştirme vanalarının tipi, kullandığınız pnömatik taşıma sisteminin tipine bağlı olacaktır. Örneğin, seyreltik fazlı sistemler için bir yön değiştirme vanası, yoğun fazlı bir sistemde düzgün çalışmayacaktır ve bunun tersi de geçerlidir. Her iki durumda da, bir yön değiştirme valfi seçmeden önce, taşıdığınız malzemeyi ve gerekli çalışma basıncını göz önünde bulundurmalısınız.
Elektrikle çalışan bir vakum pompası, malzemeleri pnömatik taşıma paketlerinde taşımanın en verimli yoludur. Kompresöre bağlı bir boru hattından malzeme çekerek çalışır. Gaz ve basınçlı hava sistemleri dahil olmak üzere çeşitli sistemlere uygulanabilir. Bu, granüle ve pelet haline getirilmiş malzemeler de dahil olmak üzere dökme malzemelerin taşınması için ideal bir çözümdür.
Bu tip pompanın verimliliği, malzemenin yoğunluğu, mesafesi ve rotası dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, vakum pompaları saatte 15.000 lb’ye kadar hareket eder. Ancak bazı uygulamalarda taşınabilecek malzeme miktarı bu miktardan daha azdır. Bu durumlarda, bir rejeneratif üfleyici sistemi daha verimli olabilir. Bu sistemler aynı zamanda malzemelerin en kolay şekilde seyreltik fazda hareket ettirildiği varsayımına dayanmaktadır ki bu da elektromekanik blower sistemlerine çok uygundur.
Pnömatik taşıma sistemleri iki farklı aşamadan birinde çalışır: seyreltik ve yoğun. Seyreltik fazda, gaz akış hızı parçacık hızından daha büyüktür ve katı yüklemesi daha düşüktür. Gaz hızı parçacık hızının altına düştüğünde, parçacıklar serbest kalacak ve süspansiyondan düşecektir. Bu, ürünün bozulmasına neden olmamakla birlikte, boru hattının kirlenmesine neden olabilir. Buna karşılık, yoğun fazlı sistemler bir vakumda veya pozitif bir basınçta çalışabilir. Bununla birlikte, genellikle seyreltik fazlı sistemlerden daha düşük bir pozitif basınçta çalışırlar.
Yoğun bir faz sisteminde parçacık hızı, malzemenin tuzlanma hızından çok daha düşüktür. Bu, malzemeyi taşımak için daha az enerji kullanıldığı anlamına gelir ve bu da bakım ve yedek parça ihtiyacını azaltır. Ek olarak, yoğun fazlı sistemin düşük hızı boru aşınmasını en aza indirir.
Pnömatik taşıma sistemleri, dökme malzemeler de dahil olmak üzere çeşitli malzemeleri taşımak için kullanılır. Bu sistemler tipik olarak, malzemeleri yerleştirmek ve daha sonra bunları bir sonlandırma kabına veya alıcıya iletmek için kapalı bir boru hattı ve besleme mekanizması ile tasarlanır. Bu sistemler ayrıca genellikle toz veya kontaminasyonun kaçmasını önlemek için bir filtre alıcı sistemi içerir.
Pnömatik taşıma sistemleri, ultra ince tozların taşınmasında etkilidir, ancak temizlenmesi ve bakımı zor olabilir. Bu tür tozlar, ek toz ve artan bileşen aşınması oluşturarak disk kenarı veya borunun iç duvarı boyunca boşluğa göç etme eğilimindedir. Bu nedenle deşarj noktasında kapsamlı filtrasyon gerektirebilirler.
Mekanik veya pnömatik bir taşıma sistemi kullanmayı düşünürken, bu sistemlerin nasıl ve neden çalıştığını anlamak önemlidir. Mekanik bir sistem mekanik hareketi kullanır, ancak pnömatik bir sistem hava basıncını kullanır. Bu, pnömatik bir sistemi daha az verimli hale getirir ve gereken beygir gücü miktarı on kat daha fazla olabilir. Ayrıca daha büyük bir toz toplama sistemi gerektirir ve büyük parçacık boyutlarına sahip malzemelerin taşınmasında etkili olmayabilir.
Pnömatik taşıma sistemleri, daha yüksek beygir gücü derecesine sahip bir fan motoru gerektirir. Bu sistemler ayrıca transfer hattı için daha fazla boru tesisatı gerektirir. Bir pnömatik sistemin daha yüksek beygir gücü ve hava tüketimi, bu sistemi daha pahalı hale getirir. Ayrıca hava partikülleri malzeme ile etkileşime girecek ve sistem içerisinde taşıyacak kadar büyük olmalıdır. Bu, uzak bölgelere pnömatik bir taşıma sisteminin kurulmasını zorlaştırır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.