DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmetiyle Belgeler Güvende ve Erişilebilir
  • Haberler11
  • Teknoloji
  • Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmetiyle Belgeler Güvende ve Erişilebilir

Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmetiyle Belgeler Güvende ve Erişilebilir

ABONE OL
Şubat 8, 2024 17:12
Türksat’ın Dijital Arşiv Hizmetiyle Belgeler Güvende ve Erişilebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca Belge Dijitalleştiriliyor

Türksat’ın dijital arşiv hizmeti, her yıl milyonlarca belgenin dijitalleştirilmesine önemli katkı sağlıyor. Bu hizmetle tüm veriler elektronik ortamda, kolay, hızlı erişilebilir, güncellenebilir ve paylaşılabilir hale getiriliyor.

Emek, Zaman ve Masraflar Azalıyor

Kamu kurumları başta olmak üzere belediyeler, kütüphaneler, hastaneler ve özel kurumlar, Türksat’ın dijital arşiv hizmetiyle arşiv işlerinde harcanan emek, zaman ve masrafları en aza indirebiliyor. Kamunun arşivleri yangın ve selden etkilenmeyecek şekilde güvence altına alınarak, afet durumlarından etkilenme riski de minimize ediliyor.

Çok Çeşitli Belgeler Güvenle Saklanıyor

Türksat’ın dijital arşiv hizmetiyle milyonlarca sayfalık Osmanlı arşivi yanı sıra kamu kurumlarının faaliyetleri sırasında üretilen belgeler, kanıt değeri veya idari, hukuki, mali ve tarihi bilgi değeri taşıyan belgeler güvenle saklanabiliyor. Ayrıca ses, görüntü, mikro form kayıtları, harita, plan ve çizim gibi çeşitli belgeler de dijital olarak arşivleniyor.

Kolay ve Hızlı Erişim İmkanı

Türksat’ın dijital arşiv hizmetiyle belgelere 7 gün 24 saat kolayca erişilebiliyor. Bu sayede uzaktan çalışan kamu personeli ve vatandaşlar, istedikleri dokümanlara kurumlara gitmeden güvenli bir şekilde erişebiliyor. Aynı zamanda bu hizmetle kamu hafızası da güvenle geleceğe taşınıyor.

Hizmet Kalitesi Artıyor

Elektronik ortamda yer alan mevcut veriler analiz edilip sınıflandırıldığı için, dijital arşiv hizmeti vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini önemli ölçüde artırıyor. Dijital dönüşümün bir parçası olan bu çalışmalarla, belgeye saniyeler içinde erişim sağlanabiliyor ve hizmet süreçleri hızlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.