DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18466631,27%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore’de Manyetik Alanlarla Beyin Kontrolü Teknolojisi Geliştirildi
  • Haberler11
  • Teknoloji
  • Güney Kore’de Manyetik Alanlarla Beyin Kontrolü Teknolojisi Geliştirildi

Güney Kore’de Manyetik Alanlarla Beyin Kontrolü Teknolojisi Geliştirildi

ABONE OL
Temmuz 21, 2024 20:15
Güney Kore’de Manyetik Alanlarla Beyin Kontrolü Teknolojisi Geliştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manyetik Alanlar Kullanılarak Beyin Kontrolü

Güney Kore’deki Temel Bilimler Enstitüsü (IBS) ve Yonsei Üniversitesi’nden araştırmacılar, beyindeki belirli bölgeleri manyetik alanlar kullanarak uzaktan ve hassas bir şekilde kontrol edebilen bir teknoloji geliştirdi.

Nano-MIND Teknolojisi ve Çalışma Prensibi

Bu son teknoloji ürünü olan Nano-MIND (Nörodinamikler için Manyetogenetik Arayüz) adı verilen teknoloji, manyetik alanlar ve manyetize edilmiş nanopartikülleri kullanıyor. Nöronlara enjekte edilen manyetize edilmiş nanopartikülleri çeken genetik olarak değiştirilmiş ‘manyetoreseptörler’ sayesinde belirli nöron tipleri kontrol edilebiliyor.

Fareler Üzerinde Yapılan Deneyler

Nano-MIND teknolojisi fareler üzerinde test edildi. Hipotalamusun medial preoptik alanındaki nöronlar üzerinde yapılan deneyde, anne olmayan dişi farelerde bakım davranışlarını geliştiren sonuçlar elde edildi. Ayrıca, lateral hipotalamustaki nöronları aktive ederek beslenme davranışlarında önemli değişiklikler gözlendi.

Terapötik Uygulamalar ve İlerleme Potansiyeli

Araştırmacılar, Nano-MIND teknolojisinin beyindeki belirli nöronları seçici olarak aktive ederek daha yüksek fonksiyonları düzenleyebildiğini belirtiyor. Bu gelişme, sinir biliminde ilerlemeler ve nörolojik bozukluklar için yeni terapötik uygulamaların kapısını aralıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.