DOLAR 32,3457 -0.44%
EURO 34,6791 -0.41%
ALTIN 2.391,67-1,27
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanders İsrail’e Silah Satışına Tepki Gösterdi

Sanders İsrail’e Silah Satışına Tepki Gösterdi

ABONE OL
Mart 30, 2024 12:04
Sanders İsrail’e Silah Satışına Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanders, Washington Post Haberini Paylaştı

ABD Senatörü Bernie Sanders, X sosyal medya hesabından Washington Post gazetesinin İsrail’e silah satışına onay verilmesi haberini paylaştı.

Sanders’dan Sert İfadeler

Sanders, paylaşımında “ABD, Netanyahu’ya sivilleri bombalamayı bırakması için yalvarırken, aynı zamanda şehirleri yerle bir edecek binlerce bomba gönderemez” ifadelerini kullandı. Suç ortaklığına son verilmesi gerektiğini vurgulayan Sanders, durumu “çok tiksindirici” olarak nitelendirdi.

Washington Post’un Haberine Göre

Washington Post, ismini açıklamayan Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin İsrail’e yeni silah sevkiyatını onayladığını belirtti. Habere göre, ABD yönetimi, daha önceki Kongre bildirimlerine aykırı şekilde İsrail’e silah satışını gerçekleştirdi.

Detaylar

Biden yönetimi, İsrail’e 25 F-35 ve uçak motorunun satışına, 1800 MK84 güdümsüz bomba ile 500 MK82 güdümsüz bombanın gönderilmesine onay verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.