DOLAR 32,3727 -0.34%
EURO 34,7137 -0.29%
ALTIN 2.392,73-1,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Değerlendirdi
  • Haberler11
  • Dünya
  • Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Değerlendirdi

Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 16, 2024 12:05
Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarını Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Austin ve Gallant Arasındaki Görüşme

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Austin’in İsrailli mevkidaşı Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, “İran’ın İsrail’e 13 Nisan Cumartesi günü düzenlediği saldırıların sonuçları” ele alındığı belirtildi. Austin, ülkesinin İsrail’in savunmasına destek verdiğini ve stratejik bölgesel istikrar hedefini teyit etti.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına 1 Nisan’da düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2 general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkilinin öldüğü belirtildi. İran, bu saldırının bir toprak ihlali olduğunu açıklayarak, misilleme yapacağını duyurdu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini açıkladı.

13 Nisan’da İran’ın İsrail’e yaptığı kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle başlattığı saldırıda, İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık vereceğini iddia etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.