DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Kızıldeniz’de Ticari Gemilerin Güvenlik Sorunu Sigorta Alanında Riskleri Artırıyor
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • ‘Kızıldeniz’de Ticari Gemilerin Güvenlik Sorunu Sigorta Alanında Riskleri Artırıyor

‘Kızıldeniz’de Ticari Gemilerin Güvenlik Sorunu Sigorta Alanında Riskleri Artırıyor

ABONE OL
Mart 3, 2024 14:07
‘Kızıldeniz’de Ticari Gemilerin Güvenlik Sorunu Sigorta Alanında Riskleri Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Husilerin İsrail Gemilerine Saldırıları Ticaret Akışını Etkiliyor’

Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’deki ticari gemilere saldırıları, bölgedeki ithalat ve ihracatı sınırlıyor. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) verilerine göre, gemiler artık Babu’l Mendeb Boğazı’ndan Ümit Burnu’na yönelerek, Süveyş Kanalı’ndan kaçınıyor. Bu durum, şirketlerin sigorta alanında karşılaştığı riskleri artırıyor.

‘Sigorta Primleri 7-10 Kat Arttı’

Türkiye Sigorta Birliği, Kızıldeniz’de yaşanan güvenlik endişelerinin, sigorta primlerini artırdığını duyurdu. Korsanlık, terörizm ve savaş gibi riskler nedeniyle gemilere ek teminat almak için yüksek primler ödeniyor. Bölgede yaşanan saldırılar, savaş riski primlerinin %0,1’den %0,7-1’e çıkmasına neden oluyor.

‘Güvenlik İçin Alınabilecek Az Önlem Var’

Uluslararası otoritelerin yayınladığı rehberlere göre, gemi sahipleri güvenlik endişelerini azaltmak için farklı rotaları takip etmeye çalışıyor. Ancak rota değişikliklerinin maliyetleri artırması, şirketleri zor durumda bırakıyor. Mürettebatın eğitimi ve güvenlik prosedürlerine dikkat edilmesi önem taşıyor.

‘Alternatif Rotaların Maliyeti Yüksek’

Güvenlik endişelerinden kaçınmak için alternatif rotaların tercih edilmesi, maliyetleri artırıyor. Daha güvenli ama uzun rotalar seçilerek yakıt tüketimi ve seyahat süreleri artıyor. Risklerin dağıtılması ve bağımlılığın azaltılması için alternatif pazarlar ve bölgeler aranması öneriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.