DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055077-0,99%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Etiyopya’da Banka Hesaplarından Milyonlarca Doların Çekilmesi Olayı
  • Haberler11
  • Dünya
  • Etiyopya’da Banka Hesaplarından Milyonlarca Doların Çekilmesi Olayı

Etiyopya’da Banka Hesaplarından Milyonlarca Doların Çekilmesi Olayı

ABONE OL
Mart 19, 2024 12:06
Etiyopya’da Banka Hesaplarından Milyonlarca Doların Çekilmesi Olayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müşterilerin Hesaplardan Fazla Nakit Çekmeleri

Etiyopya’da, Etiyopya Ticaret Bankası (CBE) müşterileri, Cumartesi günü erken saatlerde hesaplarında bulunan miktardan daha fazla nakit çekebileceklerini fark etti. Yerel basına göre, 40 milyon dolardan fazla para ya çekildi ya da başka bankalara aktarıldı.

Sorunun Ortaya Çıkması ve Çözüm Süreci

Banka, işlemleri dondurarak duruma müdahale etti ancak bu durum birkaç saat sürdü. Banka başkanı Abe Sano, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, paranın büyük bir kısmının devlete ait CBE’den öğrenciler tarafından çekildiğini belirtti. Sorun, üniversiteler arasında mesajlaşma uygulamaları ve telefon görüşmeleriyle hızla yayıldı.

Üniversitelerde Uzun Kuyruklar ve Öğrenci Tanıklıkları

Kampüs ATM’lerinde uzun kuyruklar oluştu. Bir öğrenci, parayı çekmek için polis memurlarının gelmesine kadar beklediğini anlattı. Bir diğer öğrenci ise arkadaşlarının kendisine ATM’lerden fazla miktarda para çekilebileceğini söylemesi üzerine şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Merkez Bankası ve Üniversitelerin Tavsiyeleri

Etiyopya merkez bankası, Pazar günü yaptığı açıklamada, bakım ve inceleme faaliyetleri sırasında aksaklık yaşandığını duyurdu. En az üç üniversite, öğrencilere CBE’den yanlışlıkla aldıkları parayı iade etmeleri çağrısında bulundu. Banka başkanı Sano ise paranın iadesi için cezai işlem uygulanmayacağını belirtti.

Kaynak: Haber metni, Etiyopya Ticaret Bankası ve merkez bankası yetkililerinden alınan bilgilerden derlenmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.