DOLAR 32,3131 -0.58%
EURO 34,7117 -0.4%
ALTIN 2.411,22-0,46
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreteri Olma Yolunda Favori Aday
  • Haberler11
  • Dünya
  • Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreteri Olma Yolunda Favori Aday

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreteri Olma Yolunda Favori Aday

ABONE OL
Nisan 2, 2024 12:04
Estonya Başbakanı Kaja Kallas, NATO Genel Sekreteri Olma Yolunda Favori Aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın Desteğiyle Öne Çıkıyor

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın desteğiyle NATO’nun yeni Genel Sekreteri olma yolunda en önemli aday olarak öne çıktı. Estonian World adlı çevrim içi dergi, Kallas’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in halefi olma konusunda güçlü destek aldığını bildirdi.

Kallas, Güçlü Ukrayna Desteği ve Rusya Politikalarıyla Dikkat Çekiyor

Kallas, Ukrayna’ya verdiği güçlü destek ve Rusya’ya karşı sert politikalarıyla uluslararası basında dikkat çekiyor. Estonian World dergisi, Kallas’ın NATO’nun bir sonraki lideri olabileceği iddialarını gündeme taşırken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin savunma harcamalarındaki zayıf sicili nedeniyle favori adaylık pozisyonundan düştüğünü belirtti.

Kallas, Stoltenberg’in Görev Süresinin Sonunda Genel Sekreter Olabilir

ABD’nin başkenti Washington’daki temaslarıyla dikkat çeken Kallas, Stoltenberg’in görev süresinin 2023’te sona ermesi sonrasında NATO Genel Sekreteri olabileceğini açıklamıştı. Kallas, Avrupa Birliği ve NATO içinde Rusya’ya karşı sert bir tavır sergilerken Baltık ülkeleri Estonya, Letonya ve Litvanya için daha kapsamlı bir savunma planı talebinde bulunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.