DOLAR 32,5410 0.14%
EURO 34,9258 0.09%
ALTIN 2.438,490,18
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Geleceğin Öne Çıkacak Meslekleri Açıklandı
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Geleceğin Öne Çıkacak Meslekleri Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Geleceğin Öne Çıkacak Meslekleri Açıklandı

ABONE OL
Nisan 13, 2024 14:06
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Geleceğin Öne Çıkacak Meslekleri Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık, İşgücü Piyasası Araştırması Sonuçlarını Yayımladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Bakan Işıkhan, gelecek 10 yılda öne çıkması beklenen meslekleri duyurdu.

Öne Çıkacak Meslekler ve Sektörler Belirlendi

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, gelecek 10 yılda öne çıkması beklenen meslekler arasında yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü bulunuyor. Araştırma sonuçlarına göre, işgücü ihtiyacının en fazla olduğu sektörün imalat sektörü olduğu belirlendi.

İşverenlerin Geri Bildirimleriyle Belirlenen Meslekler

İŞKUR tarafından yapılan araştırmaya göre, işverenlerin geri bildirimlerine dayanarak belirlenen meslekler arasında makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü bulunuyor.

Eleman Temininde Güçlük Çekilen Meslekler

Araştırmada işverenlerin eleman temininde en fazla güçlük çektikleri meslekler sıralandı. Makineci (dikiş), garson, ahşap mobilya imalat ustası, gazaltı kaynakçısı, inşaat işçisi, satış danışmanı, tır-çekici şoförü, yük taşıma şoförü, akaryakıt satış elemanı ve çelik kaynakçısı en çok güçlük çekilen meslekler arasında yer alıyor.

Geleceğin İstihdam Artışı Beklenen Meslekleri

Bakanlık tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecekte en fazla istihdam artışı beklenen meslekler arasında garson, kurye, satış danışmanı, makineci (dikiş), inşaat işçisi, ahşap mobilya imalat ustası, ark kaynakçısı, yük taşıma şoförü, konfeksiyon işçisi ve ağ teknolojileri meslekleri bulunuyor.

Bu kapsamlı araştırma sayesinde, işgücü piyasasının talep tarafının geniş bir çerçevesi çizilerek, işyerlerinin ihtiyaçları ve gelecekteki mesleklerin tahmini hakkında önemli veriler elde edilmiş olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.