DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üstün Zekalı Öğrenciler, TEKNOFEST İçin Projeler Geliştiriyor

Üstün Zekalı Öğrenciler, TEKNOFEST İçin Projeler Geliştiriyor

ABONE OL
Ocak 8, 2024 14:46
Üstün Zekalı Öğrenciler, TEKNOFEST İçin Projeler Geliştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Projelerle Deniz Kirliliği ve Tarım Konularına Çözüm Aranıyor

TÜZDEV’de çalışmalar devam ediyor

TÜZDEV’de bilgisayar öğretmeni olan Hikmet Kalfa, üstün zekalı öğrencilerin projelerini desteklediklerini ve bunları hayata geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.

Deniz kirliliği için “amfibik robot” tasarlandı

Çocukların tasarladıkları projelerle TEKNOFEST’te yarışmak istediğini belirten Kalfa, öğrencilerin denizlerdeki kirliliğin grandbetting giderilmesi amacıyla hazırladıkları “amfibik robot” projesinden bahsetti. Bu robot, atık ve çöplerin temizlenmesi için suda ve karada hareket edebiliyor.

Sualtı dronu da tasarlandı

Öğrencilerin sualtı dronu tasarladığını dile getiren Kalfa, dronun çalışması için gerekli motorlar ve yazılımların tamamlandığını söyledi. Bu sualtı dronu, ileriki aşamalarda su altındaki zenginlikleri incelemek için kullanılabilecek ve bir yarışma aracı olarak da tasarlanmış durumda.

Hidroponik tarım uygulaması geliştirildi

Biyoloji öğretmeni Özlem Talip Akkum, öğrencilerle birlikte “hidroponik tarım” uygulaması üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu projede öğrenciler, suda çeşitli besi yerlerini hazırlayacak, mineralleri ve gübreleri ilave edecek ve grandbetting giriş tohumları ekecekler. Uzaktan algılama sistemiyle bitkinin büyümesini kontrol edecekler ve elde ettikleri sonuçlara göre analiz yapacaklar.

Bitkiler yapay ışıkla yetiştiriliyor

Öğrencilerden Hamza Clavijo Olarte, topraksız tarım projesiyle bitkilerin yapay ışıkla güneş görmeden yetiştirildiğini ve sebze tohumlarının telefon veya bilgisayarla uzaktan kontrol edilebildiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.