DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çoban Adası’nda 10 Farklı Döneme Ait Gemi Enkazları Bulundu

Çoban Adası’nda 10 Farklı Döneme Ait Gemi Enkazları Bulundu

ABONE OL
Mart 13, 2024 20:06
Çoban Adası’nda 10 Farklı Döneme Ait Gemi Enkazları Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Kültür Bakanlığı, Çoban Adası’nda Tarihi Keşif!

Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ege Denizi’nin güneyinde yer alan Çoban Adası’nda (Kasos) gerçekleştirilen sualtı arkeolojik araştırmaları sonucunda 10 farklı döneme ait gemi enkazlarının bulunduğu açıklandı.

Uzun Süren Araştırmaların Sonucu: MÖ 3000 ile MS 300 Arasına Ait Enkazlar!

İspanya, İtalya ve Afrika kıyılarından gelen çeşitli malları taşıyan gemilere ait enkazların MÖ 3000 ile MS 300 yılları arasına ait olduğu belirtilen açıklamada, Helenistik, Roma, Bizans, Orta Çağ ve Osmanlı dönemlerine ait gemi enkazlarına rastlandığı vurgulandı.

Detaylar: Roma Seramikleri, Arkaik Çapalar ve İspanyol Amforaları!

Araştırma sonuçları arasında Roma dönemine ait seramik şişeler, Arkaik döneme ait taştan yapılmış bir çapa ve MS 150-170 yıllarına ait İspanyol amforalarının bulunduğu belirtildi. Bu bulgular, bölgenin zengin tarihine ışık tutacak nitelikte.

Belgesel Filmiyle Uluslararası Platformlarda Gösterilecek!

Ulusal Araştırma Vakfı’nın araştırma ekibinin, 2019 yılından bu yana Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü çalışmaların, belgesel haline getirilerek önde gelen uluslararası arkeolojik film festivallerinde izleyicilerle buluşturulacağı duyuruldu. Bu önemli keşif, tarih tutkunları ve arkeoloji meraklıları için büyük bir heyecan kaynağı olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.