Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi’nin Katar’a satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek bu iddiaları yalanladı. Birinci, e-Nabız’ın ne datalarının satıldığını ne de projesinin başka bir ülkeye satıldığını belirtti. İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Birinci, “Satılsa da gururla söyleriz. Bu projeleri bu kadar büyük paralara yaptıran ülkelerden alırsınız bedelini ve Türk firmaların orada iş yapmasını da kolaylaştırırsınız.” dedi.
Birinci, e-Nabız’ın veri güvenliğine vurgu yaparak, pandemi sürecinde bazı insanların verilerinin ele geçirildiğini ancak e-Nabız sisteminde böyle bir durumun olmadığını belirtti. Ayrıca, e-Nabız’ın içindeki sağlık verilerinin SGK ile entegrasyonu sayesinde yıllık 100 milyar TL’ye yakın tasarruf edildiğini ve Türk mühendisler tarafından yazılan açık kaynak kodlu bir sistem olduğunu ifade etti. Birinci, e-Nabız’ın hacklenme gibi bir riskle karşı karşıya olmadığını da belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem ise Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu affına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kanunun kapsadığı döneme ilişkin 1 milyon 700 bin civarında GSS prim borçlusunun olduğunu ve toplam alacağın 2 milyar TL civarında olduğunu belirtti.
CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ise kanun teklifinde bazı düzenlemelerin bulunmamasını eleştirerek, emekli aylıklarındaki adaletsizliklerin giderilmesi, intibak düzenlemesi ve vergi yükünün azaltılmasına yönelik düzenlemelerin olması gerektiğini savundu.
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise EYT düzenlemesinden yararlanamayan çıraklık ve staj mağdurlarının taleplerine çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan ise teklifin genel sağlık sigortası kapsamındaki iyileştirmeleri ve sağlık hizmetlerine erişimi amaçladığını vurgulayarak vatandaşları doğrudan etkileyen birçok iyileşmenin sağlandığını belirtti.