DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da SMA Hastası Kardeşlerin İzleyenleri Güldüren Mücadelesi
  • Haberler11
  • Magazin
  • İstanbul’da SMA Hastası Kardeşlerin İzleyenleri Güldüren Mücadelesi

İstanbul’da SMA Hastası Kardeşlerin İzleyenleri Güldüren Mücadelesi

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 15:18
İstanbul’da SMA Hastası Kardeşlerin İzleyenleri Güldüren Mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk Teşhis ve Sosyal Medya Yolculuğu

İstanbul’da yaşayan Zeliha Nur Aslan (24) ve Samet Aslan (18) kardeşler, çocuk yaşta SMA Tip 2 teşhisi aldı. Samet, hastalığı nedeniyle makinelere bağlı yaşamaya başladı. Bu zorlu süreçte ablasıyla birlikte mizah dolu videolar çekerek sosyal medyada dikkat çektiler. İlk başta tepkiler olsa da kararlılıkla video çekmeye devam ettiler.

Hayallerin Gerçekleştiği Antalya Macerası

Antalya SMA ve Genetik Hastalıklarla Mücadele Derneği sayesinde Antalya’ya getirilen kardeşler, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavilerine başladı. Dernek tarafından alınan cihazla Samet, uzun bir süre dışarıda vakit geçirdi ve en büyük hayali olan stand up gösterisini yapmak için fırsat yakaladı.

Gösteri Ertelendi, Hayal Sahnesine Çıktı

Önceleri planlanan tarihte kötü hava koşulları sebebiyle ertelenen gösteri, daha sonrasında gerçekleşti. Hazırlıklarını annesiyle birlikte yapan Samet, seyircilerin alkışları arasında sahneye çıktı. Esprileriyle izleyenleri güldüren Samet’in doğum günü kutlandı ve sanatçı Sümer Ezgü tarafından tebrik edildi.

“Dünyada Gündem Olmak İstiyorum”
Samet Aslan, gösteri sonrası duygularını dile getirerek, “Bu benim en büyük hayalimdi. Herkesin imkansız olarak gördüğü bu hayalimi gerçekleştirmekten gurur duyuyorum. Dünyada SMA hastası olarak stand up yapan ilk kişi olmanın gururunu yaşıyorum. Amacım, bu gösterileri devam ettirip dünyada daha fazla insanla buluşmak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.