DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18351380,65%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksek Seviyedeki Horlamayı Azaltan Yeni Gece Hapı

Yüksek Seviyedeki Horlamayı Azaltan Yeni Gece Hapı

ABONE OL
Haziran 26, 2024 17:36
Yüksek Seviyedeki Horlamayı Azaltan Yeni Gece Hapı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Horlama Sorununa Yeni Bir Çözüm Olabilir

Yeni bir gece hapı, yüksek seviyede horlamayı ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Denemelerde birçok gönüllüde, nefes darlığı ve uyku bozukluğu gibi belirtilerin neredeyse yarı yarıya azaldığı görüldü.

Kasları Güçlendirerek Çalışıyor

Potansiyel olarak yüksek derecede horlayanlar için ilk ilaç tedavisi olan hap, hava yollarındaki kasları güçlendirerek dokunun çökmesini ve hava akışını engellemesini önleyerek çalıştığı düşünülüyor. Uyku sırasında boğaz kasları gevşedikçe çevredeki dokular hava yollarını daraltır veya tıkar, bu da normal nefes almayı kesintiye uğratır.

Uyku Apnesi ve Etkileri

Uyku apnesi olan insanlar, oksijen eksikliği beyni tekrar nefes almaya başlatana kadar on saniye veya daha uzun süren tekrarlanan kesintiler yaşarlar. Semptomlar arasında yüksek sesle horlama, gürültülü ve zor nefes alma ve gündüz yorgunluğu yer alır. Etkilenenlerin genellikle kesintilere dair hiçbir farkındalığı yoktur. Tedavi edilmeyen uyku apnesi felç ve kalp hastalığı riskini artırabilir.

Çalışmalar ve Sonuçlar

ABD’de yapılan çalışmada, uyku apnesi olan 211 kişiye dört hafta boyunca geceleri almaları için horlamaya karşı hap ve sahteleri verildi. Sonuçlar, dört hafta sonra ilacı alanların yüzde 44’ünde genel semptom skorunun yarıdan fazla düştüğünü gösterdi. Gündüz yorgunluğu azaldı ve yan etkiler nispeten önemsizdi. En yaygın olanı ağız kuruluğuydu.

Sheffield Üniversitesi’nden uyku apnesi uzmanı Profesör Jaydip Ray, “Bir hap bu durumla mücadelemizde devrim yaratabilir ancak daha büyük denemelerin sonuçlarını görmemiz gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.