DOLAR 32,3305 0.24%
EURO 35,0657 -0.21%
ALTIN 2.281,490,19
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKİYE’NİN EN YARATICI AVUKATI SEÇİLEN ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA
  • Haberler11
  • Gündem
  • TÜRKİYE’NİN EN YARATICI AVUKATI SEÇİLEN ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA

TÜRKİYE’NİN EN YARATICI AVUKATI SEÇİLEN ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA

ABONE OL
Ağustos 3, 2022 15:43
TÜRKİYE’NİN EN YARATICI AVUKATI SEÇİLEN ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Hakimler sosyal medyaya hakim değil

İzmir’de birçok ünlü ismin de avukatlığını yapan Alperen Cihan Çetinkaya, sosyal medyadaki taciz ve hakaretlerin mahkemeler ve özellikle savcılık makamlarınca önemsiz görüldüğünün altını çizerek bu dosyalarda iddianame hazırlamamak için özel bir çaba sarf edildiğini dile getirdi. Avukat Çetinkaya, sosyal medyada suç işleyenlerden çok yargı makamındakilerin vurdumduymazlığıyla mücadele ettiğini ve bu durumun uzun vadede sosyal medyada suç işleyenlerde özgürlük hissi yaratacağını ifade etti.

RÖPORTAJ

Lawyer World Global ödüllerinde ‘‘Türkiye’nin En Yaratıcı Avukatı’’ seçilen Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, Hürriyet’e konuştu. Hakimlerin sosyal medyaya hakim olmamasından dolayı, sosyal medya suçlarıyla ilgili mahkemelerde yanlış kararlar verildiğini ve bazı durumlarda suç işleyenlerin bu nedenle cezalandırılmadığını söyledi. Bu tablonun uzun vadede sosyal medyada kişisel güvenliğin tehlikeye gireceği konusunda telaşlanılacak bir durum olduğunu kaydetti. Halihazırda sosyal hayattan uzak kalan hakim-savcıların en azından sosyal medya suçlarıyla ilgili olarak özel eğitimlerden geçmesi gerektiğini vurguladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.