DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355562,66%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Eximbank Yeşil Yatırım Fonu İmzaladı

Türk Eximbank Yeşil Yatırım Fonu İmzaladı

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 14:20
Türk Eximbank Yeşil Yatırım Fonu İmzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşil Yatırım Fonu Detayları

Türk Eximbank, ING, Standard Chartered ve Societe Generale’nin katılımıyla 10 yıl vadeli yeşil yatırım fonunu imzaladı. Bu kredi, avro ve dolar cinsinden kredi dilimleri ile “first-loss” ve “parri passu” garanti yapılarını içeriyor.

Yeşil Yatırımlara Destek

AIIB tarafından bir finans kuruluşuna sağlanan ilk garantili işlem özelliği taşıyan fon, ihracatçı firmaların yenilenebilir enerji üretimi ve işletme faaliyetlerinde enerji/su verimliliğine yönelik yeşil yatırımlarına uzun vadeli finansman imkanı sunuyor. Aynı zamanda, kadın çalışan veya yöneticilere destek veren işletmeler de önceliklendirilecek.

İşbirlikleri ve Memnuniyet

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, yeşil yatırımları ve sürdürülebilirlik faaliyetlerini destekleyeceklerini belirtirken AIIB’nin Yatırım Operasyonları Bankacılık Departmanı Genel Müdürü Najeeb Haider ise işbirliklerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz ve Standard Chartered Global Head of Structured Export Finance Direktörü Faruq Muhammad da Türk Eximbank ile ilişkilerini güçlendirme konusundaki mutluluklarını dile getirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.